Te Araroa

Lämnade ett blåsigt och lite regnigt Anaura för vidare färd norrut. Siktet inställt på Te Araroa som har en billig camping med obegränsat wifi. Tyvärr finns inte el men vi räknar med att det ska fungera ändå. Det finns kök man kan använda och l behöver vi bara för mikro och ett element. Men det är varmt så element behövs nog inte nu. Mikro kan vi klara oss utan.

Resan var ganska händelselös. Lite då och då så var det serpentinväg, Men här är det dåliga vägar. Många är nog skadade av alla jordbävningar som är in området. Vi åt ingen frukost innan vi startade. Så vi stannade på ett ställe som heter Te Puia Springs. En lite affär med bensin, kaffe, mackor men även varmt som pajer. Jättegod macka som vi tog varsin och drack L&P till. Hon i kassan har inte gått någon charmkurs utan gjorde bara sitt jobb och inget mer.

Det var lite Stilla Havskuster utmed vägen. Så ett och annat topp gjordes. Men vi ska inte hellre sträckköra i år. Rätt nice att stanna till och bara dumglo en stund.

Vi hittade vårat resmål men körde några 100m för långt. Bara att vända. Inga problem att få plats och man väljer ganska fritt var och hur man vill stå. Efter betalning så skulle vi handla lite mat. Beskrivningen var att ut till stora vägen och ta vänster ner mot centrum. Ta vänster igen sen kan man inte missa. Helt rätt, finns bara en affär. Fanns rätt mycket ändå i ett så litet samhälle. Vad som slog oss var att det är mycket maurier som verkar bo här.
På vägen tillbaka så satsade vi lite ”wild & crazy” på en crusing. Var lite knöligt att vända och det är inte många gator att köra på. Då ser vi det största och älsta  pohutukawa träd som lär finnas. Det kallas också New Zealand christmas tree. Tyvärr hade det blommat färdigt. Träd som blommar nästan lyser röda.

Nu sitter vi bara och samlar oss. Vi kanske ska äta något sen. Nu bloggar och loggar vi lite och ser ut över stilla havet. Kan erkänna att det är inte så synd om oss 🙂