New Zealand Christmas

Vilka fantastiska värdar vi har till vårt lilla slott här på norra ön i Nya Zeeland. Vi blev inbjudna till värdarna för lite ”Swedish Fika” och ”Christmas dinner”. Vi tackade ja och undrade hur det här skulle vara. Med lite spänning i kroppen så gick vi över till dom. Föräldrar, syskon och barn var där. Och så Carina och jag. Det var så avslappnat och skönt så det är lite svårt som svensk att förstå hur julen egentligen kan vara.

Vi fick lite frågor och hur den svenska julen är och jämförde med deras. Vissa saker är en jätteskillnad, andra ingenting. Visst, julklappar den 25:e på morgonen/förmiddagen och inte den 24:e på kvällen. Det finns påbrå i familjen från Sverige, men det var länge sedan.

Först lite presenter och även Carina och jag fick presenter. Swedish fika där vi hade våra cocostoppar med oss. Sen var det jättegoda gingercookies till. Sen till matbordet. Julian hade tagit upp en stoooooor firre som vi åt av. Smaskigt. Och så kalkon, färskpotatis (i december månad) och grönsaker. Nu står magen i fyra hörn så då kommer efterrätten. Hemmagjord glass, marängtårta med massor av grädde, en fruktkaka, färska hallon och jordgubbar. Så en christmas pudding. Den var god den också.

Istället för att alla hittar varsin sovplats och några går till köket och röjer så blev det att spela kubb. Ja, det stämmer. Kubb. Reglerna var lite hemagjorda de som fanns så jag fick ta en svensk version som jag spelat efter för många år sedan. Kul att se och försöka styra upp.

Det hela kan avslutas med att det är helt klart ett minne för livet.

One comment on “New Zealand Christmas

  1. Då har ni precis som jag haft en härlig fin julafton.
    Nu hoppas vi på fina mellandagar fram till nyår.
    Igår sken solen och det var 9 grader kallt här när jag gick till dotter och barnbarn. Det var ett härligt promenadväder.

    Må gott och fortsätt njuta av livet och dagarna.
    Kram kram

Comments are closed.