Turistguider

Idag så kom Carina och Bugge till vår lilla stuga. Blev litet kalas då Lyn och Julian villa träffa dom innan dom åkte till sitt. Då det blev en ”Swedish fika” lite snabbt i solen.

Då våra gäster nyss fyllt och ska fylla så fick de sin present. Den ska avverkas i morgon. Nu dags sent om sidor för lite lunch. Vi hade bestämt att ”Lake Tarawera Café” var dit vi skulle. Litet ställe nere vi strandkanten.

Lake Tarawera

Nu blir det lite stopp på vägen tillbaka hem. Vi stannar vi en lookout över sjön. Stannade på samma plats på min första resa för 21 år sedan nästan på dagen. Vidare till nästa stopp vid gröna och blå sjöarna. Efter det ett litet stopp vid Redwood skogen.

Green Lake and Blue Lake

Sista anhalt på den lilla turisttrippen var att stanna till vid Kuirau Park. En stor park det det puttrar och ryker av termisk aktivitet. Så aromen där är av den mindre trevliga smaken. Men inte så farligt idag, har varit med om värre.

När vi sedan kom hem skålades det för födelsedagsbarnen. Nu var det lite socialt umgänge under kvällen. Vi hade fått tillstånd av värdparet att använda deras uteplats vilken vi gjorde. Deras utsikt är ännu bättre än våran. Kvällen avslutas med att vi kollar in natthimlen. Stjärnklart och lite annorlunda mot hemma.