Äntligen Wellington

Så har vi då kommit till huvudstaden. Vi tänker vara här i två nätter. En storstad är en storstad. Egentligen ingen favorit för vår del. Men det finns lite roliga saker. Som ex Wellington skylten som påminner om Hollywood.

Platsen där skylten finns är vi havet så det blåser mycket. Carina gillar verkligen vinden och havet. Och granne till det området är flygplatsen.

Nu var vi nära Weta Cave som har varit inblandade i filmer som ”Sagan om ringen” bla. Man gör modeller för många filminspelningar. Kul att se vad dom gjort. Finns också en guidad tur man kan göra för att komma lite mer bakom kulisserna. Vi valde att inte ta den,

Som dagens sista utflykt åkte vi till Mount Victoria Outlook. Högt upp med en fin utsikt över delar av Wellington. Även här har man spelat in scener till Sagan om ringen.

Då vi var lite tidiga för att åka till vårt sovställe kommande två nätter så svängde vi till stranden en stund. Vi såg färgor som kom och gick till Picton. Även flygplan som startar och landar.

Efter det så åkte vi till våra värdar. Trevlig familj där även en liten vovve som hälsade oss välkomna. Här kommer vi att ha det bra under vistelsen i Wellington.

Dagen avslutades med att kolla in solnedgången i Tasmanska havet. Var inte en helt otäck syn. Nu är inte alls bilderna rättvisa med de färger som man fick se.

2 comments on “Äntligen Wellington

  1. Härliga vackra naturbilder på båda inläggen men hujedamej så otäcka dom där figurerna var. Vilka fantastiska konstnärer det finns som kan få till något så detaljrikt läskigt.

    Jag blev så glad att höra att Carina njöt av vinden och havet. Hon älskar ju det.

Comments are closed.