Turist, javisst

Vi hade ett par saker som vi tänkt göra. Och den första var att gå på museum. Det var inte i går precis. Det som visades där som var av intresse var teracotta soldaterna från Kina. Verkligen häftigt och jätteintressant. Museet i övrigt har många fina utställningar med bla maori kulturen. Men vi kollade med stort intresse in den kinesiska utställningen.

Det var några av bilderna som jag tog. En av de häftigaste utställningar jag sett. Inte jättemånga fullstora figurer men man fick en inblick av hur välgjorda dom är. Och mycket förklarande texter om varje föremål.

Sen skulle vi till den berömda bron i Wellington där det sitter många hänglås fästa och nycklarna på havets botten. Massor med folk på kajen med säljare som säljer massa elände. Och så musikanter av bland kvalitet. Säckpipan var kanon att höra.

Efter detta gick vi till Choclate Factory. Det var inte vår grej precis då det är riktig choklad och inte svensk mellanchoklad. Men vi har i alla fall varit där.

Sista saken var att besöka Cable Car. En typ av spårvagn som på 608 meter stiger 109 meter. Två vagnar som är sammankopplade med en vajer. När en vagn åker upp åker den andra ner. Man möts på halva vägen. Lite häftigt att åka men utsikten är inte att leka med. Fanns även ett litet museum att besöka.

One comment on “Turist, javisst

  1. Vilken häftig resa ni gör. Såg terrakotta armén i Stockholm när den var här. Håller med om att den var imponerande.

Comments are closed.