Whakatane

Vi lämnar Tauranga som var en mycket trevlig bekantskap. Campingplatsen var jättebra och lugn. Var nog därför vi stannade lite längre än vi tänkt från början. Siktet nu inställt på Whakatane. Inte långt dit och lite förbi Edgecumbe som Carina ska besöka i morgon. Men innan vi kan lämna Tauranga bara vi måste till HELL. Måste vara bästa pizzorna man kan köpa för pengar. Vi såg ju stället i går men då det regnade så mycket ställde vi in det då.

Lust

Envy

Vi tänkte äta där men tog med oss till bilen för att äta på en rastplats. Efter en stunds åkande kom vi äntligen till en rastplats. Jämrans vad gott det var. Precis som man kommer ihåg från 2016 🙂

Vi kommer till slut fram till vårat mål för dagen. Campingen är mycket större än vi trodde och dom bygger ut. Nya så hus med bäddar som både kan hyras och köpas.

I det fina sommarvädret så går vi en sväng. Jag hade en sak som jag ville se och det är den miniatyrjärnväg som finns. Den ligger i parken precis bredvid campingen och vi kommer till den av en slump. Mindre än den i Tauranga men lika välskött. Kul att se att saker och ting kan få vara i fred utan att bli förstörda. Men jag tror också att myndigheter och polis är mer aktiva när det gäller sånt. Framför allt så ser man poliser ute även i mindre orter.

Då här på sen eftermiddag så åker vi ner på stan för något att äta. Inte speciellt hungriga men ändå. Det var ödsligt fastän klockan inte ens är 1800 en tisdag. Affärer är stängda och många fik. Restauranger är fortfarande öppna. Vi går in på et tomt ställe där vi kunde få toast. Visade sig tillhöra en biograf.

När vi ätit klart så fortsatte vi vägen utmed stranden. Vi borde då komma till havet vilket vi också gjorde. Där finns en berömd staty på en klippa. Tog några kort och sen tillbaka till campingen. Friskt kör utan GPS. Men vi hittar som infödda ibland 🙂