Vi är lite på G

Äntligen har jag kommit igång. Carina har varit igång ett tag men inte sagt något. Sen så frågade hon om vi skulle kolla lite tillsammans. Då så vaknade jag till och kom igång. Vi har en grov plan. Vi har tänkt södra ön sedan förra resan och så blir det nu. Vi får åka till Rotorua nästa gång, för det ska väl bli fler resor.

Tanken är nu att ha husbil under ett par veckor för att åka till lite specifika platser. Därefter så är det Air B&B vi ska hyra. Vi har fastnat för ett krypin i Richmond som ligger straxt söder om Nelson.

Riktigt när vi åker vet vi ännu inte men vi siktar på januari/februari 2021. Hur länge vi ska vara där är inte heller bestämt men 8-12 veckor är inte fel. Flygbiljetter kan bara bokas ett år i förväg. Två bolag som vi gillar är Emirates som vi flög med 2016. Singapore Airlines flög vi med de två senaste resorna. Vi ska nu flyga Arlanda – Christchurch. Som det verkar så slipper man mellanlanda i Moskva (vilket vi gillar).

Så nu kan vi planera, inte bara Carina som ska kämpa. Vi har tid på oss, 1,5år eller drygt 500 dagar. Men vi har något att se fram mot nu. Är så mycket som varken Carina eller jag sett på södra ön. Vi tog en snabb sväng där 2016 men många ställen kvarstår.

En sak som vi måste få till denna gång är att besöka lite vingårdar. Finns mycket goda viner att testa.

En tur på Göta Kanal

Man måste nog turista lite i Sverige också. Därför blev det en båttur på Göta Kanal med HjärtLung-föreningen i Eskilstuna. Kanalen har man sett från bil flera gånger men också i film med bla Lasse Åberg. Mycket trevlig tur men tyvärr inte det bästa vädret. Vår färd började i Sjötorp och gick till Töreboda.

Tycker det är ett fantastisk bygge man gjorde i början av 1800-talet. Delen vi åkte innehöll 16 slussar. Mycket vatten som ska flyttas i varje sluss. von Platen var nog ett geni som aldrig fick uppleva den färdiga Kanalen då han dog 3 år innan invigningen.

Är vi på G?

Grekiska Kolgrillen brukar vi vara till när vi firar något som dagar kvar till början på en resa. Nu var vi där och åt lite gott. Så nu måste jag nog ta tag i det här ordentligt. Vill tillbaka igen för att vi trivs så bra där.

Hemma igen

Då har vi varit hemma i en vecka drygt. Carina igång och jobbar igen och jag försöker vara pensionär. De 10 veckor vi var borta var mycket rogivande och batterier är laddade. På tal om batterier så var inte drönarbatterierna speciellt bra tyckte man i säkerhetskontrollen i Auckland. Resväskan var öppnad och de batterierna samt 2 stycken batteripackar var urtagna. Låg en lapp i resväskan som meddelade det och en klisterlapp på utsidan.

Flyget hem är inte mycket att säga om. Men det var riktigt segt. Gick mycket bättre när vi lämnade Sverige. Men Singapore Airlines är ett trevligt bolag att flyga med. Mycket bra service och bra mat.

Vi har inte bestämt när nästa resa ska bli. Men hoppas att det inte tar allt för lång tid innan vi åker igen. Men mycket hänger på mig att jag börjar kolla upp och leta saker som boende. Ska vi ha hus igen, kanske flera? Eller ska vi bo på annat sätt? Var vill vi var? Hur länge? Vilken årstid? Många frågor som ska svaras på och sen någon typ av budget.

Hoppas på en fjärde gemensam resa till Nya Zeeland inom ett inte allt för avlägsen framtid.

Mot Auckland

Sista dagen i Nya Zeeland. Vi har packat och fixat men måste nog packa om lite i alla fall. Konstigt att det verkar vara så mycket mer nu än när vi åkte iväg.

Målet för dagen är Drury. Vi har varit där tidigare med husbil men nu tar vi in på motell den här gången. Vi ska också träffa Bev och Greame som kommer dit. Blir lite äta och dricka med mycket prat. Vi har ju inte varit i Auckland den här gången så det får bli så här. Kul att träffa dom och prata lite med dom.

I morgon börjar den långa resan hem. Flyg från Auckland till Singapore. Byta plan där för fortsättning till Moskva för en kort mellanlandning och sedan Arlanda. På Arlanda kommer Simon och kör oss till Torshälla. Då är man tillbaka till vintern. Men våren är på väg och dagarna är längre nu än när vi åkte iväg.