Livet på landet

Det var lite läten utanför stugan på förmiddagen. Har haft en misstanke från i december att man väger korna lite då och då. Mycket riktigt, det var dags för vägning igen.

Så jag gick över och tittade lite. Fick veta ett man väger dom för man ville skicka lite djur till slakt. Så man motade kossorna i grupper till vågen. Nu är det motorcyklar som hjälpmedel. Allt bokförs och alla djur har RFID taggar. Går snabbt och enkelt att läsa identiteten och man behöver inte kolla öronen på dom.

Djuren markeras med lite färg om de ska till slaktaren. Annars får dom gå kvar ett tag till. Det gäller att få en bra vikt på dom.

Efter det så åkte vi till Jaycar. En trevlig firma som säljer teknik. Det är komponenter, övervakningssytem, högtalare, kablage, ja nästen allt. Lite som Clas Ohlson var för länge sedan. Kjell&Co är väl ganska likt men här finns sakerna på hyllor så det är lätt att hitta nya saker man inte visste man behöver. Att det sedan var rea gjorde inte saken värre 😉 

Lite sen lunch var det nu dags för. Vi åker iväg till ett ställe som ligger 30min från Rotorua. Mitt ute på landet och lite udda väg där. Skogen växer så nära vägen att det blivit som en tunnel man åker i. Lite häftigt. Sen har de lite djur som knatar runt där. Alla är välkomna att prata och klappa dom. Köper man sedan lite mat till dom så blir alla nöjda.

Dagen avslutades med ett besök på Eat Street. Vi valde CBK denna gång. Vilken mat. Hur gott som helst. Jag valde en kötträtt där man själv fick grilla på stenhäll. En bit lamm och ett par bitar nötkött. Till detta färskpotatis och en god sallad. En god pilsner till det.

Tågdag i Cambridge och Hamilton

Det skulle bli lite regnskurar var det sagt under dagen Morgonen så lite grå och tråkig ut men inget regn. Vi började med att leta upp banan i Cambridge är man kör live steam tåg. Men då det skulle vara tråkigt väder så var det ingen körning. Men lite bilder kan man ta ändå. Fin bana i en fin park,

Efter ett kort besök här så åkte vi till Hamilton. Den banan vet jag är större och hoppades att dom skulle köra. Men inte då. Var lite knepigt att hitta då den inte är skyltat. Var några andra där också som ville titta.

Gick runt större delen av banan och fotade lite här och lite där. Många broar finns det. Någon tunnel också där jag kan tänka mig att något rullande kan stå. De var också containrar som spår går in i. Får hoppas att det är trafik nästa gång jag är här.

Men lite rullande tåg såg jag. Banan i Hamilton ligger precis bredvid en godsbangård. Blev några bilder på några lok som vilar inför kommande arbetsvecka.

I övrigt har i inte gjort något speciellt idag. Var till ett shoppingcentra för att köpa vatten. Blev lite dricka också. Och så en sväng till Subway för lite kvällsmat. Fräsha mackor man får där.

Cambridge

Det här är en liten stad stad som jag åkt igenom några gånger tidigare. Vi tänkte att vi tar Top10 campingen här så slipper vi leta i Hamilton. Det här är också en ganska ny camping och har en del planer det närmaste året. Så här långt är det kanon för oss.

Vi checkade bara in för att direkt ta upp sökande efter Pandora smycket som Carina letar. Finns en populär juvelerare här i staden men dom hade det inte. Då fortsätter vi till Hamilton , där finns flera.

Vi åker mycket efter GPS den här gången. Då ska naturligtvis den krångla och bara starta om. Så nu är vi lite vilse. Som tur är har vi kvar på mobilt internet som ingår. Då kan vi koppla upp oss med telefon. Men dålig mottagning. En hel del gissande men till slut kommer vi till et köpcentrum med en av juvelerarna. Ingen lycka där heller men dom kollar med kollegor om dom har. Inte heller det var någon framgång. Lite hjälp blev det ändå med att vi nu kan vi maila och fråga mer centralt hos Pandora. Vi får se vad det ger.

Shopping center och Carina innebär att väskförrådet måste utökas. En väskaffär med riktigt bra rabatter undersöks. Måste nog erkänna att den väska som köptes var nog perfekt. Men det kan man väl inte säga 😉

Hungriga är kanske att ta i men lite sugna på något. Fanns många matställen på samma yta så vi gick runt och kollade lite. Carina hittade någon wok historia och jag en baguette med kött och bbq sås. Mycket sån sås blir det 🙂

Sen tillbaka till campingen i ett lätt regn. När vi kommer fram så har solen brutit igenom och värmer skönt. Lite fixande och sen lite slappande. Vi köpte kött för ett par dagar sedan för att grilla. Men det har varit regn mest varje dag. Nu så var det dags.

Bilen har inbyggd gasgrill så den tänkte vi använda. Campingen har en man kan använda men är i andra änden och lite långt bort. Carina förbereder och jag ska sköta grillningen. Karlgöra ska skötas av karlar 🙂

Nu har jag diskat. Inte var dag man handdiskar nu för tiden.

What time is it? Beer time 🍺