Killdag / Tjejdag

Idag blev det nördigt värre en stund. Medans jag gick till TrainWorld NZ för att titta på tåg såg drog Carina till The Warehouse. Att det blev så berodde helt och hållet på att TrainsWorld låg en smal trappa upp.

Men för att ta saker i ordning så stannade vi på ett fik som vi återkom av en slump till förra året. Där intogs frukost. Blev toast det smakade kanon.

Det som vi skulle till först var Farmers Market i Hastings. Va var där förra året också och det är en trevlig marknad. Mycket i matväg att köpa men även vin om man så önskar. Blåsorkestern satt där i år också och spelade julmusik.

Nu så åker vi till Napier så vi kan titta på tåg. Men som sagt, det funkade inte med Carina där.

Dåligt med besökare var det idag. Jag var den förste och då hade det varit öppet i 3-4 timmar. Men det kom några medans jag var där i alla fall. De har tåg i alla möjliga. Det är en 7,5″ bana runt i lokalen. Det är till för barn att åka med. Sen var det en G-bana hängandes i taket. En 0-skala som hade lite amerikanska tåg som gick runt. Och så förstås H0-skala. Fanns både 2R och 3R.

Efter detta så var vi hungriga, riktigt hungriga. Vad gör man då om man är i Napier. Jo, där finns bästa Hell Pizza i hela NZ. Iväg dit och köpa. Det slutliga målet va hade för dagen var att åka till Bluff och kolla utsikten. Där passade det jättebra att äta pizzorna. Lite vind men inte alls farligt och äntligen fick Carina se havet ordentligt. Efter detta så var det att åka till vårt lilla hem igen. En dagstripp på ca 550 km. Men jättefin natur utmed vägen. Ska klippa ihop lite film från färden senare.

Napier till Wairoa

Regn, regn och åter regn. Men det sak väl vara så också ibland. Nu gör inte det så mycket efter som planen var att åka norrut idag. Hellre mulet än solsken när vi ska åka, det blir så varmt i bilen.

Vi började med Starbucks i Napier för lite frukost. Vi hade tur för när vi beställt så kom det rätt många som också ville ha något.
När vi ändå bara satt där och väntade så fanns det en möjlighet att fotografera julutsmyckningen på gatan utanför. Men det känns konstigt med julsaker mitt i sommaren.

Napier är en turiststad och mycket bygger på turism. Gamla bilar är inte så ovanliga att se. Detta då staden är känd för din “Art Deco” stil. Varje år så har man en helg där det mesta är i 30-tals stil.

Sen finns det någon som har en trike, men lite annorlunda utförande. Den har plats för fyra passaerare. Motorn är en V8, möligen en cheva small block. Ser rätt häftig ut och låtar bra.

En smyckesbutik kollades det på också då dom säljer Pandora. Carina jagar ett speciellt smycke till sitt armband. Men det fanns inte där heller.



Hej då Napier. Vi kanske ses en annan gång.

Det är 10-11 mil till Wairoa. Det tycker man ska ta någon timme att köra, det är ju 100km/h vägar här på NZ. Men se det går inte med husbil. Det tog nog tre timmar. Men vi stannade några gånger, man släpper förbi andra. Man är ju inte på Mantorp 😉

Stundtals är det fantastisk natur där vi åker. Upp och ner i branta backar. Från havsnivå upp till 350m. Och många raviner att ta sig förbi med serpentinvägar. Blir en film om delar av vägen vi åkt idag. Tyvärr mycket regn men så kan det vara.

På campingen i Wairoa så var det dags för lunch. Vi valde en bra plats men risk att det blir lerigt nu när det ska regna av och till. Ingen betongplatta som vi står på utan på gräsmattan. Lunchen bestod av en riktig campinglunch, dvs halvfabikat.

Men vi har bestämt oss för att det inte går någon nöd på oss. Så skönt att slippa allt julstök. Nu är det bara det som vi själva vill. Så vill vi göra inget, så gör vi det. Det är precis så som livet alltid borde vara.

Uppdatering:

Eftersom de flesta ställen har begränsade öppettider idag så är det lite knepigt att handla eller gå på restaurang. Den restaurang jag hade som förslag var stängd. Vi bestämde oss för att gå och handla. Affären ligger nära så vi gick och åker rullstol. Självklart kom det en störtskur när vi nästan är vi affären. Efter oss kommer en mauri med överrock och vill skydda oss från regnet. Men vi tackar för erbjudandet, vi har paraply. När vi handlat klart och börjar gå tillbaka så regnar det bara lite lätt. 200m innan campingen så slutar det helt att regna. Då kommer solen fram genom molnen. Men det är varmt regn som kommer ner så det gör inte så mycket.

Lite nördigt

Man får roa sig bäst man kan så här på juldagskvällen. Vi har som sagt rätt mycket teknik med oss men också saker kvar hemma. Så vi kan se hur mycket snö det är ute, styra belysning och så kolla den lilla väderstationen.

Ser ut att vara 0,8ºC ute med 91% luftfuktighet. Ingen vid att nämna och inte varit någon nederbörd. Såg på en annan kamera att den lilla snö som var tidigare nu i princip är borta. I Napier har vi 19ºC klockan 2200.

Undrar bara vad grannarna säger när det helt plötsligt tänds en lampa som straxt efter släcks igen. Men dom har nog märkt hur man är funtad 😉

Slappardag

Juldagsmiddag

I dag så har vi inte gjort något alls. Den stora saken var att gå 50m till receptionen och gälla på wifi. Carina var där i går också och gnällde. Det är rätt många antenner med bra signalstyrka men sen är det sämre. Det är stundtals så dåligt att man får sändningsfel på ping. Har aldrig sett det tidigare. Man har även olika fabrikat på accesspunkterna. Verkar inte vara så duktigt folk om satt upp det här nätverket. Det stör en gammal nätverkspulare. Lite om vad vi tycker om den campingen finns att läsa på Carinas blogg.

Annars har vi sovit lite idag. Är lite för varmt för oss och var även det igår. Det tar på krafterna. Vi har tittat lite på var vi kan ta vägen i morgon. Som det verkar nu så blir det inte så långt iväg, sådär 10 mil bara, till Wairoa. Vad vi sett så är det häftig natur som verkar vara lätt åtkomlig. Vi får se, det varma vädret verkar fortsätta några dagar till. Kunde kolla lite filmer och bilder och uppdatera lite på bloggen.

Vi grillade lite här i sommarvärmen. Smidigt med en gasgrill inbyggd i bilen. Går snabbat att grilla en köttbit 🙂

Julafton i Napier

Julen 2017 tillbringar vi i Napier. Det har varit upp till 25ºC. Soligt som bara den och inte mycket till skugga. Då blir det lite jobbigt. Men vi hade bestämt oss för att åka till Hastings Farmer Market. Det var ett bra val. Marknaden är varje söndag och det var massor med folk. Det var en mycket bättre och trevligare marknad än den i Rotorua.

Den förste vi träffade var en spelman från USA lät det som. Han satt där med sin fiol och lirade lite. Han ar pratsam och frågade från vilken stat vi kom från. När vi svarade Sverige så lev han lite förvånad. Han var övertygad om att vi kom från någon stat österut i USA.

Vi hörde också att det fanns en blåsorkester som spelade. Lät lite brunnsmusik om det. Det spelades naturligtvis julmusik. Och det känns så fel när solen står som spön i backen och det är så varmt.

Dom tutade på troligen hela förmiddagen så länge marknaden varar. Det måste varit varmt.

Carina fick äntligen tag på sina avokados. Som hon har letat. Men nu så blev det några stycken. På en av vingårdarna som var där provsmakade vi ett vin. Inte alls dumt så där köptes 2 st flaskor för 20NZD. Är väl rätt OK pris, ~65:- flaskan.

Efter marknaden så vände vi mot Napier igen. Men på vägen tillbaka ligger Cape Kidnappers. Så vi svängde iväg dit. Nu kan vi inte åka hela vägen ut till spetsen med vå husbil. Men vi såg i alla fall udden och kom till havet. Man kunde även se en väg efter stranden som rasat vi någon jordbävning. Men dom hade helt enkelt stängt av den vägen och gjort en ny lite längre upp på land.

Nu till Bluff lookout i Napier. Krokigt och brant upp för berget. Sen var det skyltat att husbilar inte fick åka längre. Vi kollade med ett par som var ut och gick som sa att det var rätt långt kvar och det var uppför och brant. Surt sa räven. Men vi hoppade detta denna gång och åkte för att handla lite mat till i morgon.

Efter handlandet så var hungern lite på G. Efter lite letande och felkörande så gav vi upp tanken på Subway och det blev Burger King i stället.

Vi avslutar dagen med att åka ner till stranden i Napier. Det är nog hur lång som helst och en liten bit till. Nu hittade vi ett ställe man satt upp som tak över lite bord. Skönt med lite skugga.

Julmiddagen i år innehöll ingen sill, ingen lax, inga köttbullar bara lite skinka. Vi åt den vid havets kant i Napier.

God Jul från Napier