Sista kvällen i Rotorua

Det är lite tungt nu. Våra 10 veckor har helt plötsligt bara gått. Helt otroligt vad tiden kan gå fort ibland. Har varit jättebra veckor och vi har upplevt mycket, både typiska tursitsaker men också kiwi aktiviteter.

Inbjudna till vara underbarda värdar på middag. Mycket prat och skratt före, under middagen och efter. Vi kommer att sakna stugan, Lyn och Julian. Men vi hoppas kunna träffas igen. Kan bli i Sverige men och i Nya Zeeland igen. För man kan väl inte sluta åka dit bara för att man varit där några gånder.

God mat, trevliga vänner

Nu närmar vi oss slutet på denna resa. Det märks. Vi var inbjudna till våra vänner Terry och Kay på middag. Alltid lika trevligt att träffa dom och prata lite om våra länder och jämföra.

Första gången jag träffade dom var december 1997. Så det har gått några år sedan dess. Ändå känns det som man träffat dom mycket mer är man verkligen har gjort. Det här är tredje året som Carina och jag träffat dom.

Vi bjöds på en klassisk Nya Zeelänsk middag med grillad kyckling med potatis och lite tillbehör. Det som för en svensk kan vara lite udda var rödbeta. Men vad gott det var. Inte att förglömma cheesecake till efterrätt. Man blir bortskämd hos dom, det är helt klart.

Opera in the Pa

Vilken häftig kväll i Rotorua på självaste whaitangi day, nationldagen. Vi fick tips på en koncert som skulle vara utomhus. Inte nog med det, det skulle vara operamusik också. Är varken min eller Carinas favoritmusik men det var mycket bra och underhållande. De stora namnet var “Sol3 mio”. Det är tre kusiner som är utbildade och kända i den delen av musikvärlden. De framförde några kända stycken som framfördes med humor. Skickligt och underhållande.

Kvällen inleds som sig bör i Nya Zeeland, en hälsning som maurier gör. Lite lätt rysning där. En kväll som man kommer att minnas länge.

Fortfarande varmt

Då det fortfarande är väldigt varmt så tar vi det väldigt lugnt. Blir lite naturupplevelser istället runt vår lilla stuga. Inte så illa det heller. Här finns kor och hästar. Även en massa fåglar är det. Den senaste bekantskapen var den lilla igelkotten som var jagad av fåglarna. Men den var lite kall och gick lugnt och stilla ut i hagen där gräset är högre och därför kan komma undan.

Några av kossorna var riktigt nyfikna. Var nog någon meter från oss. Gick vi närmare så backade dom. Men det är det närmsta vi kommit när dom är i en hage.

Sen inte att förglömma en av resans absolut bästa händelse. Fårskinn har varit på tapeten nära nog hela resan. Och idag köptes det ett. Det var Lyn som mycket vänligt var iväg och köpte. Hon vet hur skinn ska kontrolleras och utvärderas. Så nu blev Carina så lycklig med sitt skinn. Kommer att bli kanon på skotern men även på rullen.

Ett äkta fårskinn från Nya Zeeland.

Rekordvarmt

Vi har det riktigt varmt nu och har haft i några dagar. Värmen ska fortsätta men bli någon grad svalare per dag. Det gör att vi tar det riktigt, riktigt lugnt. Har inte hänt något speciellt. Handlat lite mat och ätit. Att vi tvättat idag är inte så mycket att orda om men det är bra torkväder i alla fall. Det värsta är att vi nu bara har två veckor kvar på vår resa. Tänk att tio veckor kan gå så fort. Att åka hem till snö och kyla är inte högt upp på min önskelista.