Vi är lite på G

Äntligen har jag kommit igång. Carina har varit igång ett tag men inte sagt något. Sen så frågade hon om vi skulle kolla lite tillsammans. Då så vaknade jag till och kom igång. Vi har en grov plan. Vi har tänkt södra ön sedan förra resan och så blir det nu. Vi får åka till Rotorua nästa gång, för det ska väl bli fler resor.

Tanken är nu att ha husbil under ett par veckor för att åka till lite specifika platser. Därefter så är det Air B&B vi ska hyra. Vi har fastnat för ett krypin i Richmond som ligger straxt söder om Nelson.

Riktigt när vi åker vet vi ännu inte men vi siktar på januari/februari/mars 2021. Hur länge vi ska vara där är inte heller bestämt men 8-12 veckor är inte fel. Flygbiljetter kan bara bokas ett år i förväg. Två bolag som vi gillar är Emirates som vi flög med 2016. Singapore Airlines flög vi med de två senaste resorna. Vi ska nu flyga Arlanda – Christchurch. Som det verkar så slipper man mellanlanda i Moskva (vilket vi gillar).

Så nu kan vi planera, inte bara Carina som ska kämpa. Vi har tid på oss, 1,5år eller drygt 500 dagar. Men vi har något att se fram mot nu. Är så mycket som varken Carina eller jag sett på södra ön. Vi tog en snabb sväng där 2016 men många ställen kvarstår.

En sak som vi måste få till denna gång är att besöka lite vingårdar. Finns många goda viner att prova.

Mot Picton

DSC_1252-scaledNärmar sig tid för att åka färja från Picton till Wellington. Så vi tuffar vidare norr ut. Resan går via östkusten där mycket djurliv finns att se. Bla i Kaikora så kan man se pälssälar i det vilda. Vi hade lite dåligt med tid annars kan man ta en tur ut på havet för att se valar, delfiner och ibland några pingviner.

Arthurs Pass

DSC_1170-scaledResan över de södra alperna fortskrider. Häftig natur. Själva Arthurs Pass är ett litet samhälle där vi tog lite lunch.

Vi var uppe på över 900m höjd över havet.

Siktet inställt på Christchurch för att byta strömkabel. Så smidigt med mikro.

DSC_1174-scaled

Franz Josef glacier

DSC_0769Vi tuffar vidare. Lång resa med massor med häftig natur. Åkt över bergen ner till västkusten. Slingriga vägar med branta stigningar. Med nu börjar vi se det kristallklara vatten som rinner i bergen.

Siktet inställt mot Södra Alperna

DSC_1067-scaledFrån Franz Josef så tar vi sikte mot Christchursch igen. Då kmmer vi att krossa de södra aplerna. Lång väg att åka och mycket att titta på så det blir många stopp.

DSC_1078-scaled

Lite bilder från vägen

DSC_1105-scaled

DSC_1098-scaled

DSC_1101-scaled

DSC_1089-scaled

DSC_1123-scaledVi stannade i Jackson Junction på ett alldeles fantastiskt ställe. Jätte fin service och hjälp. Toaletter och duschar rena och fina. Ser rätt nybyggt ut. Kanske att vi kan se någon Kiwi, det finna några men skygga. Sen finns även Glow worm. Kanske att vi tittar mer där när det mörknar. Inte så långt att gå dig.