Mot Picton

DSC_1252-scaledNärmar sig tid för att åka färja från Picton till Wellington. Så vi tuffar vidare norr ut. Resan går via östkusten där mycket djurliv finns att se. Bla i Kaikora så kan man se pälssälar i det vilda. Vi hade lite dåligt med tid annars kan man ta en tur ut på havet för att se valar, delfiner och ibland några pingviner.

Arthurs Pass

DSC_1170-scaledResan över de södra alperna fortskrider. Häftig natur. Själva Arthurs Pass är ett litet samhälle där vi tog lite lunch.

Vi var uppe på över 900m höjd över havet.

Siktet inställt på Christchurch för att byta strömkabel. Så smidigt med mikro.

DSC_1174-scaled

Franz Josef glacier

DSC_0769Vi tuffar vidare. Lång resa med massor med häftig natur. Åkt över bergen ner till västkusten. Slingriga vägar med branta stigningar. Med nu börjar vi se det kristallklara vatten som rinner i bergen.

Siktet inställt mot Södra Alperna

DSC_1067-scaledFrån Franz Josef så tar vi sikte mot Christchursch igen. Då kmmer vi att krossa de södra aplerna. Lång väg att åka och mycket att titta på så det blir många stopp.

DSC_1078-scaled

Lite bilder från vägen

DSC_1105-scaled

DSC_1098-scaled

DSC_1101-scaled

DSC_1089-scaled

DSC_1123-scaledVi stannade i Jackson Junction på ett alldeles fantastiskt ställe. Jätte fin service och hjälp. Toaletter och duschar rena och fina. Ser rätt nybyggt ut. Kanske att vi kan se någon Kiwi, det finna några men skygga. Sen finns även Glow worm. Kanske att vi tittar mer där när det mörknar. Inte så långt att gå dig.

Mot västkusten

DSC_0596-scaled

Utsikt vid campingen.

DSC_0679-scaled

Från Lake Hawea till västkusten är det helt underbar natur. Här kan man säga höga berg och djupa dalar. Vägarna slingrar sig längs bergskanten.

DSC_0828-scaled

Inte så jättehård trafik så ofta är broarna bara för ett fordon.

DSC_0809-scaledPå ett ställe vi stannade till vid vattnet så har an byggt med stenar. Allt försvinner när vattenflödet ökar. Men då byggar man nytt.

DSC_1058-scaled

Campingplats vid Franz Josef Glacier.