Söderut till Orewa

Då har vi siktet mot Orewa. Det var en bra camping och så ska vi möta upp med Barbara och Martin. Vi hade tänkt att åka mer uppåt till 90-mile beach. Men vi kommer inte lika långt som förra gången per dag.

Barbara och Martin fick vi, egentligen Carina,  kontakt med via slumpen 2016. Sedan dess har det varit via Facebook. De är holländare som levt här länge, Martin i 35 år.

För att enkelt ta sig mellan platser har dom också en liten scooter.

Men det är ju Lucia och Konrad är på humör och lussar för oss på morgonen. Det är en grabb man kan lita på 😉

Whangarei

Vi stannade till i Waiwera på samma strand som vi lämnade en kork förra resan. Korken var borta men det var väl väntat men vi placerade en ny kork. Vi tog en lunch där med hemmagjord burgare. Smakade hur gott som helst.

Så tog vi ett foto på samma sätt som sist. Skillnaden denna gång var att nu var det flod och många som badade och fiskade. Höjdaren var när Carina kände igen sig. Där kan man snacka om lycka 🙂

Ett annat stopp på vägen var ett ställe som vi stannade på sist också, Wellsford. Vi kände igen oss och tog glass på samma ställe som vi fikade förra gången.

Då har vi kommit till Whangarei. Soligaste staden i NZ med 2000 soltimmar. Nu är vi på en camping och vilar upp oss. Det är varmt, närmare 30 grader. Det är man inte van vid och i varmaste laget. Men man väntar regn. Får se om det blir skurar bara.

Hittills ingen jordbävskänning. Skulle vilja känna en liten rackare igen. Men det kommer vi nog att göra under resan när vi kommer mer öster ut.

Filmat på väg in till Waiwera. Det är en häftig känsla att känna igen sig.