Julafton i Napier

Julen 2017 tillbringar vi i Napier. Det har varit upp till 25ºC. Soligt som bara den och inte mycket till skugga. Då blir det lite jobbigt. Men vi hade bestämt oss för att åka till Hastings Farmer Market. Det var ett bra val. Marknaden är varje söndag och det var massor med folk. Det var en mycket bättre och trevligare marknad än den i Rotorua.

Den förste vi träffade var en spelman från USA lät det som. Han satt där med sin fiol och lirade lite. Han ar pratsam och frågade från vilken stat vi kom från. När vi svarade Sverige så lev han lite förvånad. Han var övertygad om att vi kom från någon stat österut i USA.

Vi hörde också att det fanns en blåsorkester som spelade. Lät lite brunnsmusik om det. Det spelades naturligtvis julmusik. Och det känns så fel när solen står som spön i backen och det är så varmt.

Dom tutade på troligen hela förmiddagen så länge marknaden varar. Det måste varit varmt.

Carina fick äntligen tag på sina avokados. Som hon har letat. Men nu så blev det några stycken. På en av vingårdarna som var där provsmakade vi ett vin. Inte alls dumt så där köptes 2 st flaskor för 20NZD. Är väl rätt OK pris, ~65:- flaskan.

Efter marknaden så vände vi mot Napier igen. Men på vägen tillbaka ligger Cape Kidnappers. Så vi svängde iväg dit. Nu kan vi inte åka hela vägen ut till spetsen med vå husbil. Men vi såg i alla fall udden och kom till havet. Man kunde även se en väg efter stranden som rasat vi någon jordbävning. Men dom hade helt enkelt stängt av den vägen och gjort en ny lite längre upp på land.

Nu till Bluff lookout i Napier. Krokigt och brant upp för berget. Sen var det skyltat att husbilar inte fick åka längre. Vi kollade med ett par som var ut och gick som sa att det var rätt långt kvar och det var uppför och brant. Surt sa räven. Men vi hoppade detta denna gång och åkte för att handla lite mat till i morgon.

Efter handlandet så var hungern lite på G. Efter lite letande och felkörande så gav vi upp tanken på Subway och det blev Burger King i stället.

Vi avslutar dagen med att åka ner till stranden i Napier. Det är nog hur lång som helst och en liten bit till. Nu hittade vi ett ställe man satt upp som tak över lite bord. Skönt med lite skugga.

Julmiddagen i år innehöll ingen sill, ingen lax, inga köttbullar bara lite skinka. Vi åt den vid havets kant i Napier.

God Jul från Napier