Napier till Wairoa

Regn, regn och åter regn. Men det sak väl vara så också ibland. Nu gör inte det så mycket efter som planen var att åka norrut idag. Hellre mulet än solsken när vi ska åka, det blir så varmt i bilen.

Vi började med Starbucks i Napier för lite frukost. Vi hade tur för när vi beställt så kom det rätt många som också ville ha något.
När vi ändå bara satt där och väntade så fanns det en möjlighet att fotografera julutsmyckningen på gatan utanför. Men det känns konstigt med julsaker mitt i sommaren.

Napier är en turiststad och mycket bygger på turism. Gamla bilar är inte så ovanliga att se. Detta då staden är känd för din ”Art Deco” stil. Varje år så har man en helg där det mesta är i 30-tals stil.

Sen finns det någon som har en trike, men lite annorlunda utförande. Den har plats för fyra passaerare. Motorn är en V8, möligen en cheva small block. Ser rätt häftig ut och låtar bra.

En smyckesbutik kollades det på också då dom säljer Pandora. Carina jagar ett speciellt smycke till sitt armband. Men det fanns inte där heller.



Hej då Napier. Vi kanske ses en annan gång.

Det är 10-11 mil till Wairoa. Det tycker man ska ta någon timme att köra, det är ju 100km/h vägar här på NZ. Men se det går inte med husbil. Det tog nog tre timmar. Men vi stannade några gånger, man släpper förbi andra. Man är ju inte på Mantorp 😉

Stundtals är det fantastisk natur där vi åker. Upp och ner i branta backar. Från havsnivå upp till 350m. Och många raviner att ta sig förbi med serpentinvägar. Blir en film om delar av vägen vi åkt idag. Tyvärr mycket regn men så kan det vara.

På campingen i Wairoa så var det dags för lunch. Vi valde en bra plats men risk att det blir lerigt nu när det ska regna av och till. Ingen betongplatta som vi står på utan på gräsmattan. Lunchen bestod av en riktig campinglunch, dvs halvfabikat.

Men vi har bestämt oss för att det inte går någon nöd på oss. Så skönt att slippa allt julstök. Nu är det bara det som vi själva vill. Så vill vi göra inget, så gör vi det. Det är precis så som livet alltid borde vara.

Uppdatering:

Eftersom de flesta ställen har begränsade öppettider idag så är det lite knepigt att handla eller gå på restaurang. Den restaurang jag hade som förslag var stängd. Vi bestämde oss för att gå och handla. Affären ligger nära så vi gick och åker rullstol. Självklart kom det en störtskur när vi nästan är vi affären. Efter oss kommer en mauri med överrock och vill skydda oss från regnet. Men vi tackar för erbjudandet, vi har paraply. När vi handlat klart och börjar gå tillbaka så regnar det bara lite lätt. 200m innan campingen så slutar det helt att regna. Då kommer solen fram genom molnen. Men det är varmt regn som kommer ner så det gör inte så mycket.

One comment on “Napier till Wairoa

  1. Skönt att göra bara det ni vill och ett ni tar dagen som den kommer. Ha det gott! ❤

Comments are closed.