East Cape

Vi har nu lämnat Te Araroa för färd mot East Cape. Första stopp var snart då vi behövde en dump station. Vi såg den igår på väg till fiket. Dump station låg precis utanför en återvinningscentral. Carina tyckte det var trevligt, hon har ju ett visst tycke för sådana.

Nu bär det av. Inte alls långt vi ska åka. Smal väg men rätt okay. Sen börjas det. Grusväg blandat med sönderkörd asfalt. Vi vräker oss fram i 20-30 km/h. När vi möter någon så är vänstra hjulen utanför vägbanan.

Men det är häftig natur. Havet på ena sidan och bergen på andra. Djur kan man se lite varstans, även på vägen. Det skyltas att det finns säl i vattnet. Det har vi inte sett än men massor med folk som fiskar genom att gå i strandkanten. Det är ebb när vi åker.

Vi kommer fram till vår camping, East Cape Campingground. Ett stort naturligt fält där man tar en plats som passar. Vi tog en ganska plan yta inte allt för långt från stranden. Jättebra väder men i blåsigaste läget. Man kan säga att det känns nästan som en höststorm. Men inte alls så kallt. Solen värmer bra.

Man betalar bara 6NZD per person och natt. Det finn bara en honesty box att lägga pengarna i. Hoppas att folk gör så också.

Vår nyårssupé var inte helt fel. En enkel rätt där vi blev mätta och nöjda. Den bestod i vitt bröd med edamerost. Till det serverades ett vitt Nya Zeeländsk vin.

Väntar på soluppgången

Vi har skippat planen på att åka till fyrtornet. Lite osäkert på vägen men även hur det ser ut där. Om det är brant och massa trappor är det inget för oss. Vi satsar på att fotografera stjärnor i natt och sedan soluppgången. Det blir häftigt.

Honesty Box Här betalar man 6NZD per person