Soluppgång 2018 i East Cape

Vi kom aldrig till fyrtornet utan blev kvar på campingen som tänkt. Ganska bra beslut trots allt. Det var så blåsigt och säkert än värre där.

Mycket folk på campingen men inga bråk även om en hel del öl och vin dracks. Inte heller något skrän. Runt midnatt blev det lite tjoande. Några raketer och smällare sen var den delen avklarad. Här skjuts inte raketer från mitten på november till mitten på januari.

Att fota stjärnor var inte att tänka på. Molnigt hela natten men också ganska ljust. Vid 5-tiden så gick vi ut och  tog bilder på soluppgången. Fina färger som skiftade under någon timme innan solen kom upp ordentligt. Det var en kul upplevelse.

När solen kommit upp så startade vi färden västerut. Samma skakiga väg som igår tills vi kom till Te Anaura. Fick tillfälle att fota strandkanten där innan färde fortsatte. Siktet inställt på Opotiki.

Opotiki var inte mycket till ställe att satsa på. Planen ändras därför och nytt mål sätts. Vi satsar på Rotorua. Inte helt otippat kanske 🙂 Vi båda gillar den staden.

GPS inställd på ”vår” camping. Det tar några timmar men till slut är vi där. Hoppsan, fullbokat. Det var inget bra. Vi kollar i CamperMate om det finns andra campingar. Men så säger Carina att hon ska in och kolla hur många nätter det är fullt. Men vi får en plast då ett återbud kom in för en halvtimme sen. Det är en jättebra plats med närhet till allt som behövs. Nu blir vi kvar här i fyra nätter innan vi fortsätter.