GPS logger

Den är inte så stor

Den är inte så stor

Det fungerar mycket bra med min GPS logger. Planen är nu att varje kväll uppdatera kartor med positioner. Om vi gör det på kvällen så är det morgon hemma 🙂 Det som finns nu är den resrutt vi flyger till Nya Zeeland. Visar principen för hur det kommer att bli landvägen.

Har nu en fungerande lösning för att koppla in en display. På den kan man se data direkt vad som GPS enheten ger. Vi kommer att se UTC tiden, hastighet, höjd över havet, latitud och longitud samt riktning. Nu är det någon typ av platta eller låda för att ha allt i. Får räcka men utvecklingen nu av detta. Har varit kul att hålla på men någon gång måste man ge upp. Finns lite mer som skulle vara kul att ha som direkt koppling till servern för uppdatering. Men det får bli en annan gång.

Siten är klar, bara att publicera sidan som visar var vi är och har varit.

wpid-wp-1439468152898.jpgSå här ser det ut nu. Inte den snyggaste förpackningen men det funkar bra. När jag håller på och det är riktigt kul så slutar jag liksom inte. Alltid är det något man kan lägga till.

wpid-wp-1439468134920.jpgTill ursprunget så är det nu också en display inkopplad som visar status på GPS enheten men också rullar runt med samtliga mätvärden. Den lila blå fyrkanten är endast för test och mäter temperatur  och luftfuktighet. Kommer att bli en annan sensor men den mäter bara temperatur.  Datum och tid är UTC då det är vad man får från GPS. Smarta funktioner i MySQL så är det enkelt att hantera tiden i den tidzon som man har.

Att det nu är  två stycken enkortsdatorer beror på att det är lite minne i dessa. Så enheten med GPS kan inte hantera display också. Det är precis så att den klarar GPS och kunna skicka över information till slavenheten. Men när sakerna inte väger så mycket så spelar det inte så stor roll. När den väl kommit in i bilen så får den ligga där tills vi åker hem. Uppdatering görs troligen en gång per dygn och då vår kväll.

Det sida som kommer att finnas visar turen kommer även att visa ortnamn/platsnamn på de ställen som markeras. Google Maps har många roliga funktioner man kan använda.

Slutligen en lite film som visar displayen igång. Lite hur det kan bli.

Nu har det justerats och fixats lite för kommande tillbehör. Har ersatt de två UNO korten med ett Mega kort. Mycket som blir enklare då. Ingen kommunikation mellan korten behövs. All data finns lätt åtkomlig direkt. Utförandet är det samma, GPS, Display och minneskort. Det som kommer att tillkomma nu är ytterligare ett minneskort samt en liten kamera. Kameran är tänkt att ta en bild med 30 eller 60 sekunders intervall. Bilden blir genom rutan i färdriktningen. Bilderna ska lagras på det extra minneskorten. Väntar på att kamror ska komma hem från Kina.

Men nu får det nog räcka med fixande av detta.