Flen/Torshälla till Ngongotaha

Söndag: Resan börjat runt lunch genom att vi blir skjutsade upp till Arlanda. Skönt att checka in på hotell där då flyget går tidig förmiddag. Det känns som att allt är i ordning och nu är det bara att invänta flyget. Självklart ska vi fira att äntligen ska vi tillbaka dit vi trivs så bra. Kvällsmaten intar vi på O’Laryes, gått, dyrt men jättetråkig personal. Vi får veta att flyget är försenat en timme. Spelar ingen roll när vi ändå ska vänta 12h i Singapore

Måndag: Vi vaknar och käkar frukost på hotellet. Är ju ingen frukostmänniska så det blir inte mycket. Sen iväg för incheckning. Rullstolen har två batterier varav det ena nu är packat som handbagage.

Vi var väl förberedda för lite frågor vi incheckningen. Lithiumbatterier är inget man gillar på flygbolag. Men gram med utskrifter av konversation med Singapore Airlines i Köpenhamn och papper på Eloflex testrapport. Alla nöjda och glada så vi checkar in rullen som specialbagage.

Det flyter på rätt bra och efter en stund så sitter vi på planet. Måste ge en eloge till flygbolagen för passagerare med rullstol. Lite VIP hantering så man går förbi de vanliga köerna. Detta tack vare att man har assistans då vi i detta fall har lånat ett rullstol och en person som hjälper till och skjutsar runt. Det är en tjänst som flygplatsen tillhandahåller utan kostnad. Har funkat jättebra under våra resor.

Regnigt Arlanda
Kyligt Moskva

Vi flyger med en Airbus A-350 som är en ganska stor maskin. Det är långt ifrån fullt på planet från Arlanda. För att fylla planet bättre så är det en kort mellanlandning i Moskva. Där är det lite kallare än i Sverige med -5 istället för +5. Alla ska lämna planet för att ta sig igenom säkerhetskontrollen. Lite av ett skämt då det verkar vara mest för att massa ryssar ska få visa upp sina sura miner.

Efter 10h i luften så hamnar vi tillslut i Singapore. Har är det allt annat än minusgrader och snö. Här har vi att vänta i 12h på att flyga sista sträckan. Vi får då reda på att det flyget är försenat en timme. De kom inte iväg i tid från Auckland pga vädret där. Den rullstol som vi har där är inte senaste modell precis. En sak vi tänkt göra var att äta Belgisk våffla med chokladglass. Men det stället var utanför transithallen. Blir lite extra krångel att gå ut och sedan in igen. Vi har ju handbagaget och sedan en lite besvärlig rullstol.

Det är stor flygplats, mycket stor här i Singapore. Så vi fick åka “bil” till vår gate. Säkert en transport på ett par kilometer. Även här så blev det snack i säkerhetskontrollen angående batterier. Men med vårat förarbete så gick det bra även den här gången. Skönt. Hoppas nu bara att dom varit försiktiga med rullen.

Långt dårborta kunde man se SkyTower

Onsdag: Äntligen Auckland. Lite udda men utanför flygplanets dörr ör nu vår rulle. Normalt så brukar det vara assistans med lånestol. Men i med ett batteri så kan vi åka. Batterinivån låg så vi får hoppas den räcker.

Som det brukar vara så har vi en assistent med som visar vägen och det gör också att vi har VIP. Trevlig då vi går snabbare igenom tullen. Trevlig man där som pratade mycket om ditten och datten, kunde tom ett par svenska ord 🙂

När vi kommet igenom allt så träffar vi gamla bekanta. Det är Bev och Graeme som vi skulle bruncha med. Efter det så får jag skjuts av Greame för att hämta ut vår bil. Det blev en blå Toyota RAV som inte gått mer än 6500 km. Måste vår årets modell. Tillbaka till flygplatsen för att lästa in bagaget. Sen till bilfirman igen för att Carina ska få köra bilen. Dom måste regga hennes körkort och sånt.

Nu börjar sista etappen innan vi kan pusta ut och vila ordentligt. Vi räknar med ca 3h körning till går lilla stuga. Väl  framme och mycket trötta så somnar vi mycket nöjda. Stugan är tom bättre än vi trott. Allt är perfekt.

Nu ska vi vila. Varit igång sedan måndag morgon 0600 och nu 36h senare är det onsdag morgon. Vi är 12h före nu, därför verkar det fel. Onsdag 1800 så är vi vid huset. I morgon är en ny dag med nya upplevelser.