Killdag / Tjejdag

Idag blev det nördigt värre en stund. Medans jag gick till TrainWorld NZ för att titta på tåg såg drog Carina till The Warehouse. Att det blev så berodde helt och hållet på att TrainsWorld låg en smal trappa upp.

Men för att ta saker i ordning så stannade vi på ett fik som vi återkom av en slump till förra året. Där intogs frukost. Blev toast det smakade kanon.

Det som vi skulle till först var Farmers Market i Hastings. Va var där förra året också och det är en trevlig marknad. Mycket i matväg att köpa men även vin om man så önskar. Blåsorkestern satt där i år också och spelade julmusik.

Nu så åker vi till Napier så vi kan titta på tåg. Men som sagt, det funkade inte med Carina där.

Dåligt med besökare var det idag. Jag var den förste och då hade det varit öppet i 3-4 timmar. Men det kom några medans jag var där i alla fall. De har tåg i alla möjliga. Det är en 7,5″ bana runt i lokalen. Det är till för barn att åka med. Sen var det en G-bana hängandes i taket. En 0-skala som hade lite amerikanska tåg som gick runt. Och så förstås H0-skala. Fanns både 2R och 3R.

Efter detta så var vi hungriga, riktigt hungriga. Vad gör man då om man är i Napier. Jo, där finns bästa Hell Pizza i hela NZ. Iväg dit och köpa. Det slutliga målet va hade för dagen var att åka till Bluff och kolla utsikten. Där passade det jättebra att äta pizzorna. Lite vind men inte alls farligt och äntligen fick Carina se havet ordentligt. Efter detta så var det att åka till vårt lilla hem igen. En dagstripp på ca 550 km. Men jättefin natur utmed vägen. Ska klippa ihop lite film från färden senare.