Varmt, lite tåg och lite hav

Det blev en utflykt till Tauranga där jag ville titta på lite tåg. Vi var där förra året men då kördes det inget. Minns inte vilken veckodag det var. Man kör på söndagar om vädret tillåter. Och det gjorde det verkligen idag. Stekande hett är ingen överdrift.

Många fina modeller var i drift. Och massor med passagerare hade dom också. Om det var som en vanlig fin sommardag så tjänar dom nor rätt bra den klubben.

Det finns en Big Boy 4005 i deras ägo. Det är mycket rättigheter som krävs för den och allt är inte klart ännu. Dom har kört med den tidigare. Men tyvärr fanns det ingen möjlighet att se den denna gång. Ger en anledning att komma tillbaka i framtiden.

Vi hade fått tips om att åka till Maketu och äta lunch. Ligger inte så långt från Tauranga så visst, vi åker dit. Det var ett ställe för Carina för det ligger precis vid stranden till havet. Och det var inte väder för badminton för det blåste ganska ordentligt. I vanlig ordning så blev det burgare till lunch. Var skönt att sitta där och njuta lite av utsikten. Man kanske skulle privat en fish & chips men det blir fler tillfällen.

Lite kul vägar vi åkt på. En del har vi aldrig kört på, andra några gånger. Men vilka vyer vi fick se. Konstigt nog var det inte så mycket trafik men de flesta kanske redan har åkt hem för att börja jobba på måndag.

One comment on “Varmt, lite tåg och lite hav

Comments are closed.