Besök i Kuirau Park

Varmt idag igen från än nära nog klarblå himmel. Vi tog oss till Kuira Park som ligger ganska centralt i Rotorua och är ett termiskt aktivt område. Det bubblar och kokar lite här och där. Området varnar för att det inte är stabilt men framför allt att man INTE ska röra vattnet av någon orsak. Det är kokande, man behöver inte testa själv.

Området är populärt både bland lokalbefolkningen men också turister. Fint gjort med gångar mellan källorna men också informationstavlor lite varstans.

Vi gick runt en liten sjö där vattnet är så varmt att det alltid ångar. När viden ändrar sig och man kommer in i ångan så kan man förstå hur vattnet är. Man bränner sig inte men varm är ångan.

På en del ställen är det gyttja som bubblar och andra ställen grått vatten. Men det finns också klart vatten.

Det luktar inte speciellt mycket där av svavel. Det däremot kan man finna på östra delen av staden. Bara åka bil där så känner man igen lukten.

En trevlig dag var det. Mycket gående och det är bra för mig. Nu hemma igen i stugan för lite påfyllnad av vätska. Vi har också sagt hejdå till syrran och Bugge som nu sitter på flyget norrut. Har varit jättekul att ha dom här några dagar men också våra uppföljningar när vi varit på varsina platser. Sånt funkar bra med dagens teknik.

2 comments on “Besök i Kuirau Park

  1. Tack för vackra naturbilder. Vilket fantastiskt land ni besöker.
    Njut njut njut

Comments are closed.