Livet på landet

Det var lite läten utanför stugan på förmiddagen. Har haft en misstanke från i december att man väger korna lite då och då. Mycket riktigt, det var dags för vägning igen.

Så jag gick över och tittade lite. Fick veta ett man väger dom för man ville skicka lite djur till slakt. Så man motade kossorna i grupper till vågen. Nu är det motorcyklar som hjälpmedel. Allt bokförs och alla djur har RFID taggar. Går snabbt och enkelt att läsa identiteten och man behöver inte kolla öronen på dom.

Djuren markeras med lite färg om de ska till slaktaren. Annars får dom gå kvar ett tag till. Det gäller att få en bra vikt på dom.

Efter det så åkte vi till Jaycar. En trevlig firma som säljer teknik. Det är komponenter, övervakningssytem, högtalare, kablage, ja nästen allt. Lite som Clas Ohlson var för länge sedan. Kjell&Co är väl ganska likt men här finns sakerna på hyllor så det är lätt att hitta nya saker man inte visste man behöver. Att det sedan var rea gjorde inte saken värre 😉 

Lite sen lunch var det nu dags för. Vi åker iväg till ett ställe som ligger 30min från Rotorua. Mitt ute på landet och lite udda väg där. Skogen växer så nära vägen att det blivit som en tunnel man åker i. Lite häftigt. Sen har de lite djur som knatar runt där. Alla är välkomna att prata och klappa dom. Köper man sedan lite mat till dom så blir alla nöjda.

Dagen avslutades med ett besök på Eat Street. Vi valde CBK denna gång. Vilken mat. Hur gott som helst. Jag valde en kötträtt där man själv fick grilla på stenhäll. En bit lamm och ett par bitar nötkött. Till detta färskpotatis och en god sallad. En god pilsner till det.