Mot Wellington

Nu var det dags att åka till Wellington. Den skulle inte bli rakaste eller snabbaste vägen. Det finns en känd viadukt efter en liten sidoväg, den ville jag se. Tyvärr så var det regn och elände men vi kom dit i alla fall. Men ett par bilder blev det på den 77m höga bron.

Ett annat stopp var ”Last Spike”. Ett monument från 1908 då järnvägen byggdes. När jag krupit in i bilen igen för att undkomma regnet så kommer självklart ett godståg åkande. Så den bilden missade jag naturligtvis.

Under fortsatta resan ser vi till och från ett högt snöklätt berg. Kunde bli ett kul foto. Men fortfarande regn och låga moln. Då kommer Carina på att det kan vara Mount Doom. Så vilken lycka när vi en stund senare hittat en avtags väg till berget. Ett par km grusväg men vi kommer tiłl en parkeringsplats. Var en del andra också som hittat dit. Självklart går det bussar hit också. Men ett par bilder blev det å molninklädda berg. Men vi har i alla fall varit där.

Resan fortsätter och efter lite sen lunch stannar vi i Levin där vi tar in på ett motel. Inte så fancy men vi kan i alla fall få sova några timmar in vi fortsätter. Hoppas att vädret blir bättre. Regn är inge kul om man vi se alla fina vyer som erbjuds här i Nya Zeeland.