Spanat sjöelefant

Planen för dagen var att åka till Edgecombe. Men den blev inställd då det var arbete på uppfarten bla. Men vi åkte då istället till Whakatane. Där har en sjöelefant förvirrat sig in. Så med lite tur kunde vi få se den. Och visst hade vi lite tur. Vi fick se den livs levandes i 10 minuter ungefär. Den brottades med en stor gren i kanten av vattnet. Den brukar också krypa upp på gräset när det vill det. Men nu ville den ut och jaga mat kanske. För den gick under ytan och så var den borta. Men vilken upplevelse.

Vi gick en bit efter strandvallen för att sedan åka iväg och fika lite. Vi åkte till Ohope beach. Är vad det låter som en lång lång strand. Inte så mycket folk som jag trodde det skulle vara. Men en som gillade stunden var Carina. Hon blir lite till sig när hon ser vatten. Är det sedan havet så är det än bättre. Men visst är det läckert att kunna gå i kortärmat ner i vattnet i sluten på januari.

På hemvägen stannade vi till vid Julians berrie farm and café. Här finns färska frukter och bär. Glass med färska jordgubbar var inte fel. Carina valde en hallonfruktsglass.

One comment on “Spanat sjöelefant

  1. Den där förtjusande sjöelefanten var förvillande lik mig när jag är ute och simmar. Vilken upplevelse att få träffa den där figuren live. Härlig bild på Carina och jag kan meddela att jag är våldsamt avis på att ni kan få riktigt färsk frukt. Det är ju så gott.

Comments are closed.