Rotorua A&P

Rotorua A&P är en livsstilsshow som dom kallar det. Massor med utställare och aktiviteter. Vi hade bestämt oss för att titta på má^n hugger med yxa och fårklippning. Hela helgen pågick detta men var klart störst på lördagen.

Imponerande att se hur hantering av yxor var. Ingen sak som var köpt på Jula där inte. Alla åldrar är nog att ta i men runga och gamla tävlade. Undan gick det också när det skulle städas upp mellan heaten.

Vi tittade också på lite utställningar med bland annat diverse djur. Alpacka är populärt djur nu. Dom ser rätt coola ut en del av dom. Inte så skygga heller men de är säkert vana med uppståndelsen.

Självklart var det sheeprace också. Själva loppet var snabbt avklarat men det kan man fixa med lite prat om lite får och mycket annat. Sen var det vadslagning om vem vinnaren skulle bli. Mest för barnens skull. Varje får hade sin egen jockey.

Söndagen så var det fårklippning. Även det en tävling. Varje heat gällde det att klippa 4 får så fort, bra och säkert som möjligt. Vilken skillnad mot att se det på T V.

Slutligen så fick vi se lite gamla traktorer. Men det var knappt för de packade ihop efter helgen. Men några fina gamla saker var det i alla fall. Att dom sedan fortfarande fungerar är imponerande. Den blå på sista bilden är från 1936.

Att vi kom dit är mycket för våra värdar Lyn och Julian som tipsar och fixar. Det har varit till stor hjälp under vår tid nu i Rotorua.

One comment on “Rotorua A&P

  1. Häftigt att få vara med på genuina aktiviteter för lokalbefolkningen. Det brukar alltid vara roligare och mer spännande än de tillrättalagda uppvisningarna för turister.
    Era värdar har verkligen tipsat och fixat och är värda sin vikt i guld.

    Hoppas ni får se mer roliga, spännande och mystiska saker.

    Kram kram

Comments are closed.