Tåg och vatten

Dagen börjar med att vi åker till Hamilton. Tar dryga timmen så det är inte så farligt. Men det är varmt. Tur att det är AC i bilen. I Hamilton finns det lite tåg att titta på. Vi var där förra året också men då kördes det inget. Idag var det full fart. Massor med passagerare som ville åka. Tror att det där är perfekt för alla barn för när dom åkt en resa så var det direkt att ställa sig i kö för nästa.

Fick lite samtal med ett par herrar som fixade med ett ånglok. Dom berättar att det är byggt med plywood och plast. För det drivs elektriskt. Men det fanns en ljudgenerator som gjorde att det i alla fall lät rätt. Det har mycket elektriskt för det innebär mycket mindre underhåll. Men som väl var fanns också ett koleldat så man fick känna lukten.

Sen fortsatte vi till Raglan. Vi skulle ut till havet och kolla lite. Ett känt ställe för de som surfar. Tyvärr var det inte enkelt att komma mer till vattnet. Bara massa stora stenar att klättra på så vi tog bara lite bilder på utsikten. Den var det inget fel på i alla fall.

Sedan vidare till Bridal Veil Falls. Ett vattenfall som är 55m högt och enkelt att komma till även med rullstolen. Men det var inte så mysigt att stå precis där fallet börjar för att sedan titta ner. Men en bit bort och se fallet var ingen match.

One comment on “Tåg och vatten

  1. Vilka vackra naturbilder. Jag hade dock aldrig i hela livet vågat närma mig fallet uppifrån.

    Fint att ni bjöd värdparet på middag också. Ni får väl fiffilura om ni ska åka tillbaka och bo där eller om ni ska till ett annat ställe nästa gång ni reser.

    Det har snöat mycket i natt så nu väntar jag på plogen innan jag kan få någon slags gångväg.

    Kram kram

Comments are closed.