En tur på Göta Kanal

Man måste nog turista lite i Sverige också. Därför blev det en båttur på Göta Kanal med HjärtLung-föreningen i Eskilstuna. Kanalen har man sett från bil flera gånger men också i film med bla Lasse Åberg. Mycket trevlig tur men tyvärr inte det bästa vädret. Vår färd började i Sjötorp och gick till Töreboda.

Tycker det är ett fantastisk bygge man gjorde i början av 1800-talet. Delen vi åkte innehöll 16 slussar. Mycket vatten som ska flyttas i varje sluss. von Platen var nog ett geni som aldrig fick uppleva den färdiga Kanalen då han dog 3 år innan invigningen.

One comment on “En tur på Göta Kanal

Lämna ett svar

Name and email are required. Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.