Turist, javisst

Dagen har utförts i turistens tecken. Vi började med att åka till minnesmärket över Sveriges första ändstation. Den var inte helt enkelt att hitta även om vi hade koordinater dit. Som tur var hittade vi lokalbo som kunde beskriva. Finns en lite tavla, en minnessten och sedan en profil av ett ånglok samt några meter spår. Ligger fint precis vid älven.

Därefter blev den en tur till Bergvik shopping center. Började på IKEA med lite saker. Lista fanns klar så det gick rätt fort. Vidare till själva centret med alla affärer. Inget speciellt som köptes men en liten lunch på Subway. Det smakar bra om man inte gör det för ofta.

Åter mot Karlstad där vi började på hotellet. I källaren finns ett museum över det fängelse det var innan ombyggnaden. En cell där verkar så där lagom mysig 👻. Vidare vi gick runt i centrum. Kollade in Café Slusswakten, Sola i Karlstad. Vi träffade på en staty av Nils Ferlin under promenaden. En punkt på promenaden var Carli Glass Choklad & Café. Resans bästa glass 😋

En trevlig och intressant dag men varm, mycket varm. Men det finns ju också öl att vätska sig med 🍺😊

Efter middagen kommer vi på att Östra bron har vi glömt bort. Så ut i kvällssolen för att fotografera. Men så här mellan 2000-2030 är solen på nedgång så det kan bli skapliga bilder.

Nu är det bara hemfärd kvar. Så i morgon bär det österut och vi tackar Karlstad för ett tar riktigt trevliga dagar. 🌞🌞🌞🌞🌞