Framme i Siljansnäs

Precis intagit middag på hotellet. Det var lax idag och mycket gått. Vi har också kollat att baren fungerar och det gör den 🍺🍷.

Resan hit gick bra. Vi åkte som planerat via Ställdalen. Nu var det länge sedan jag växte upp där och inte kommer jag ihåg så mycket. En sak är dock säker, inget är sig likt. Men det har hänt lite på 60 år också. Huset jag bodde i är borta och nu finns där ett hyreshus.

560113 hände en stor tågolycka i Ställdalen. Det var ett skenande tomt malmtåg som kolliderade med en rälsbuss med många skolungdomar. 20 stycken avled i olyckan och nu finns ett minnesmärke vid platsen. Inte helt enkelt att hitta men vi gjorde det.

En sen lunch blev det vid Malingarna. Åkt där några gånger med aldrig stannat. Bra iordning gjort med många rastplatser. Vi gjorde våra köttbullemackor för att sedan fortsätta färden.

Incheckade på hotellet tog vi ett glas och några bilder över bygden. 15°C så man kan inte klaga i slutet på september. Efter det blev det middag. Undrar vad vi hittar på i morgon.