Planeringen påbörjad

Vi har massor med platser vi vill besöka och är markerade på Google Maps. Vi kommer inte att hinna alla det tar säkert ett par år. Men det är bara att börja besöka platser. Det vi inte hinner med får sparas till nästa resa för det blir väl fler? Vi har inte varit så mycket på södra ön så vi har tänkt börja där med ungefär en månad. Bland besök att göra är många vingårdar som finns där? Frågan är om vi kommer iväg.

En tanke är att flyga från Stockholm till Sidney. När man ändå har rest så långt så kan man väl passa på att se operahuset i Sidney men även den berömda bron i hamnen. Där stannar vi i tre nätter för att sedan flyga till Christchurch. En annan variant kan vara att flyga till Sidney från Christchurch och sedan vidare till Auckland.

I Christchurch hämtar vi ut en husbil för att ha i en månad och åka runt på södra ön. Blir lite ställen som vi var på första resan men också nya platser. På våra tre resor hittills så har vi inte gjort några besök på vingårdar. Det måste åtgärdas?

Tillbaka till Christchurch för att återlämna husbilen. Därefter flyger vi till Auckland för att hämta en ny husbil. Åka runt på norra ön tar också en månad. Samma sak här med att göra återbesök på vissa platser men också nya platser på västra kusten.

Som avslutning blir det någon månad i Rotorua som bas. Blir lite bilåkande men Rotorua ligger ganska centralt på ön. Vi har en lite stuga där som var bra. Lite trångt med rullstol men hoppas det ska gå att hantera. Värdparet är hur bra och trevliga som helst. Carina vill kanske träffa Smitty igen också. Tror inte kalven Carina eller Spooky som köptes in när vi var där finns nog inte kvar längre.

Vi är inte riktigt klara med saker och ting här hemma som kan dra ut på tiden. Men vi ska vara optimister då vi verkligen vill komma tillbaka till Nya Zeeland.

One comment on “Planeringen påbörjad

  1. Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern säger att landet är redo att “välkomna världen tillbaka”, skriver New Zealand Herald.

    Från och med den 12 april tillåts fullt vaccinerade australier inresa i Nya Zeeland utan att tillbringa tid i karantän.

    Den första maj är det sedan fritt fram för inresa för vaccinerade personer från ett sextiotal länder, däribland Sverige. (TT)

    JIPPPIIIIII! Nu kan ni snart vara i ert paradis. Ni som har längtat så.
    Kram kram kram

Comments are closed.