Så har vi blivit med bil

Carina hittade denna bil som vi båda tycker kan passa. Den är anpassad och har ramp. Golvet är sänkt så stolarna är förhöjda. Man sitter i samma höjd som original. Det är för rullstol man har sänkt golvet.

Bilen är så pass stor invändigt att man kan få till lite husbilskänsla. Bilen har plats för sju personer i original. En rad stolar är borttagna för att kunna rulla in rullstolen.

Nu först blir det bara några korta utflykter så vi kan lära oss hur rullstolen kan röra sig i bilen och hur man förankrar stolen för färd. Blir lite saker att lära sig som att det är rattväxel. Tur att det är automat. Om bilen bara blir häften så bra som vi hoppats så blir den kanonbra.

Nu kan vi ha denna på våra resor som inte är till Nya Zeeland.

Jag har inte kört bilen så långt ännu, bara 50-60km. Men man åker skönt i den. Inte mycket vägljud eller vindbrus. Planen är nu att lämna in på ordentlig rengöring, tvätt både ute och inne samt rengöring av klädsel. Sen ska små rostskador fixas till. Först så måste vi lära oss hur vi ska hantera rullstolen så att den smidigt kommer på plats. Vi måste rutin till hur stolen ska förankras. Det är lite remmar som ska användas för att spänna fast rullen med bilen. Ska bli kul att åka med den här kärran. Man sitter högt och nästan ser ner på alla andra.