Livet på landet

Det var lite läten utanför stugan på förmiddagen. Har haft en misstanke från i december att man väger korna lite då och då. Mycket riktigt, det var dags för vägning igen.

Så jag gick över och tittade lite. Fick veta ett man väger dom för man ville skicka lite djur till slakt. Så man motade kossorna i grupper till vågen. Nu är det motorcyklar som hjälpmedel. Allt bokförs och alla djur har RFID taggar. Går snabbt och enkelt att läsa identiteten och man behöver inte kolla öronen på dom.

Djuren markeras med lite färg om de ska till slaktaren. Annars får dom gå kvar ett tag till. Det gäller att få en bra vikt på dom.

Efter det så åkte vi till Jaycar. En trevlig firma som säljer teknik. Det är komponenter, övervakningssytem, högtalare, kablage, ja nästen allt. Lite som Clas Ohlson var för länge sedan. Kjell&Co är väl ganska likt men här finns sakerna på hyllor så det är lätt att hitta nya saker man inte visste man behöver. Att det sedan var rea gjorde inte saken värre 😉 

Lite sen lunch var det nu dags för. Vi åker iväg till ett ställe som ligger 30min från Rotorua. Mitt ute på landet och lite udda väg där. Skogen växer så nära vägen att det blivit som en tunnel man åker i. Lite häftigt. Sen har de lite djur som knatar runt där. Alla är välkomna att prata och klappa dom. Köper man sedan lite mat till dom så blir alla nöjda.

Dagen avslutades med ett besök på Eat Street. Vi valde CBK denna gång. Vilken mat. Hur gott som helst. Jag valde en kötträtt där man själv fick grilla på stenhäll. En bit lamm och ett par bitar nötkött. Till detta färskpotatis och en god sallad. En god pilsner till det.

Besök i Kuirau Park

Varmt idag igen från än nära nog klarblå himmel. Vi tog oss till Kuira Park som ligger ganska centralt i Rotorua och är ett termiskt aktivt område. Det bubblar och kokar lite här och där. Området varnar för att det inte är stabilt men framför allt att man INTE ska röra vattnet av någon orsak. Det är kokande, man behöver inte testa själv.

Området är populärt både bland lokalbefolkningen men också turister. Fint gjort med gångar mellan källorna men också informationstavlor lite varstans.

Vi gick runt en liten sjö där vattnet är så varmt att det alltid ångar. När viden ändrar sig och man kommer in i ångan så kan man förstå hur vattnet är. Man bränner sig inte men varm är ångan.

På en del ställen är det gyttja som bubblar och andra ställen grått vatten. Men det finns också klart vatten.

Det luktar inte speciellt mycket där av svavel. Det däremot kan man finna på östra delen av staden. Bara åka bil där så känner man igen lukten.

En trevlig dag var det. Mycket gående och det är bra för mig. Nu hemma igen i stugan för lite påfyllnad av vätska. Vi har också sagt hejdå till syrran och Bugge som nu sitter på flyget norrut. Har varit jättekul att ha dom här några dagar men också våra uppföljningar när vi varit på varsina platser. Sånt funkar bra med dagens teknik.

Shopping, shopping, blåbär

På agendan i dag var att jag skulle köpa ett cover till min nya padda. En enkel sak då Carina sin vana trogen googlat fram en modell som skulle passa. 10NZD på The Warehouse. Den modellen var självklart slut men fanns en annan, troligen bättre, för 12NZD så det blev en sådan.

Carina ville fixa till sina naglar och det finns i samma köpcenter. Så jag köpte en nypressad fruktsdryck och väntade. Man kan alltid surfa lite om inget annat.

Självklart blev det mer handlat. Vi behöver lite mat till nyår och lite tillbehör. Så in på Countdown. Rätt behagligt, inte alls så mycket folk som det skulle vara hemma. Där finns det mesta som behövs men vi köper inget kött eller så där. I NZ finns det många slaktare där man köper sånt om det ska vara kvalitet.

Men innan vi kommer till slaktaren så gick vi förbi en bokhandel. Vi gick in för att kolla om dom har kartböcker som vi letat. Men visst, det fanns så då köpte vi det. Carina såg att dom sålde lotter till deras stora lotteri här. Vi har sagt tidigare år att vi borde köpa för det är stora pengar man kan vinna. Så nu är det spännande att följa dragningen och se om man kan köpa ett visum och slippa åka hem😉.

Slaktaren vi valde denna gång ligger ut mot Redwood skogen. Jättetrevligt slaktare som gärna talar om vad som är vad, vad som funkar på grillen. Även rekommendation på kryddning. Blir fler besök där.

Färdig shoppat? Nej då. Vi behöver lite färska bär. Inte det billigaste i affärerna. Men på vägen hem finns en bärodling, den kan vi testa. Men som har bara blåbär men vad tusan, det är gott det också. Självplock, kanske kan bli svårt för oss. Men inte då. Här växer blåbären på buskar i klasar. Inget krypande på backen utan jag stod upp och plockade medans Carina satt i sin rulle. Var riktigt trevligt faktiskt att plocka då.

Nu är det bara att hoppas att vädret håller sig. Solen skiner och det är behaglig temperatur. Metrologerna är inte bättre här än hemma för får dom bestämma skulle det ha regnat sedan julafton. Men vi klagar inte, det är perfekt nu som det är.

Varit turister idag

Vi åkte till Lake Rototua idag och gick en lite bit utefter den gångväg som finns. Det märks på luften att jordskorpan är inte speciellt tjock här. Inte så det tyker något efter den väg vi gick men svavelgaserna känner man utan tvekan. Blev en lite skön promenad och mina bin gillade det även om de blev lite trötta på slutet.

Lunch blev det i dag också. Nu på Eat Streen, en liten gatstump med bara restauranger på. Finns allt möjligt i med olika inriktningar. Vi valde en italiensk. Burgare för mig som vanligt och den var mycket god. Carina tog en pasta som hon tyckte var god. Mindre god var den italienska ölen, men det var väl inte heller oväntat. Måste dock provas.

Mycket folk under lunchen verkar det vara. Vi kom lite sent så de flesta hade lunchat färdigt när vi gav oss iväg, därför lite folktomt på bilden.

Är och har varit lite så-där väder hittills. Sommaren har inte riktigt kommit igång med stabilare väder. Men den kommer säkert. Vi har längsta dagarna idag och i morgon. Sen börjar det gås mot mörkare tider. Men det skiljer inte så mycket här som hemma.