Många foton att gå igenom

Har nu laddat upp foton till albumet. Många bilder har vi tagit och har nu bara lagt till några av de som jag tagit. Carina har fotat massor och de bilderna ska jag också gå igenom och lägga upp. Blev någonstans mellan 5000 och 6000 bilder.

Hemma i Sverige

DSC_1849Efter mycket flygande så har vi landat på Arlanda. Det mesta av bagaget är kvar i Dubai. Nu är det anmält och kommer med flyget i morgon. Kommer hem till mig med budbil. Lite surt men vi vet var bagaget är i alla fall.

Tågbiljett var inte bara att köpa. F-n så komplext det kan vara. Första köpet är ogiltigt pga tågtyp. Finns inget som visar vilken typ det är som man tänkt sig.

Men nu sitter vi på ett tåg till Sala. Där byter vi mot Eskilstuna och Hälleforsnäs.

Hoppas att det lilla strul vi haft i dag inte upprepar sig nästa gång. För allt har varit då jättebra i övrigt under dessa veckor.

DSC_1831

Sista dagen för den här gången

DSC_1825Vi avslutade med en dag i Auckland. Bussen ner till centrum där det shoppades lite och sen upp i Sky City. Liten lätt lunch med utsikt över staden från 158m höjd. Läskig hiss där det är glas i golvet men även dörren.

Carina ville upp till nästa plan på 220m höjd. Inget för mig.

Sen gick vi ner till hamnen för att bara chilla lite.

Nu tillbaka till bilen. Dags att börja packa för i morgon är dessa tre fantastiska veckor över. Resan hem ska påbörjas och vardagen är åter.

Men vi har lite smått börjat fundera på en ny resa. Det känns bra.

DSC_1814DSC_1818

Corvette Nationals 2016

wp-1456134735352.jpegFrån Cape Reinga gick resan. Vi ska vara med på ett Corvette möte. Men först får vi en ledig dag vilken känns nödvändigt.

DSC_1432Fredagen börjar med registrering i vanlig ordning. Efter ett besök i baren så samlas alla utomhus. Vi välkomnas på maurivis. Kul upplevelse. Sen är det BBQ. Mycket mat och gott.

DSC_1589-scaledLördagen är en båttur ut i viken. Vi var på väg till en ö för lunch. På väg dit så hittade kaptenen delfiner som troligen jagade mat. Lite skådespel med hoppande delfiner.

DSC_1685Blev också en tur ut till ”Hole in the rock”. Kul att se. Men även där lite extra med nöjesfiskare som drog upp meterlånga fiskar.

Kanonväder hela dagen som vanligt. Eftersom ett kryssningsfartyg skulle hämta passagerare så kunde vi inte gå i land vi hotellet. Så det blev en promenad genom Paihia, tur att det är en lite stad.

DSC_1712Söndag och dags för lite bilåka. Graeme och Bev lånade ut sin -84 så jag kunde köra. De åkte i sin -64. Lite knepigt med vänsterstyrd bil igen. Men det gick bra. Ingen lång färd, 3-4 mil kanske. Men kul.

DSC_1737Vi åkte till ett gammalt hotell för en lunch. Där var det också prisutdelning. Carina och jag fick också pris, long distance kan man säga.  Vi var några utlänningar där, USA, Australien och så vi från Sverige.

Cape Reinga

En lycklig reskompis. Tänk vad lite sand mellan tårna kan göra.

En lycklig reskompis. Tänk vad lite sand mellan tårna kan göra.


På väg upp så stannade vi till vid Rawawa Beach. Stranden ska ha ”värdens vitaste sand” men det är nog lite överdrift. Men nog är den vit alltid. Svårt att få kameran att visa rätt.

DSC_1395På stranden så kom det fram någon and. Inte alls rätt utan den följde oss när vi gick tillbaka till bilen. Ville nog ha något att äta.

DSC_1379

DSC_1419Nordliga platsen i Nya Zeeland som vi kan komma till. Bluff var ju den sydligaste.

Lite tråkigt väder med lite regn men mycket blåst. Trots det ca 25 grader varmt. Men vilken utsikt. Väl värt den långa resan.

DSC_1423DSC_1421DSC_1418

På vägen tillbaka så blev det en liten nap. Vi var bägge trötta.