Shopping, shopping, blåbär

På agendan i dag var att jag skulle köpa ett cover till min nya padda. En enkel sak då Carina sin vana trogen googlat fram en modell som skulle passa. 10NZD på The Warehouse. Den modellen var självklart slut men fanns en annan, troligen bättre, för 12NZD så det blev en sådan.

Carina ville fixa till sina naglar och det finns i samma köpcenter. Så jag köpte en nypressad fruktsdryck och väntade. Man kan alltid surfa lite om inget annat.

Självklart blev det mer handlat. Vi behöver lite mat till nyår och lite tillbehör. Så in på Countdown. Rätt behagligt, inte alls så mycket folk som det skulle vara hemma. Där finns det mesta som behövs men vi köper inget kött eller så där. I NZ finns det många slaktare där man köper sånt om det ska vara kvalitet.

Men innan vi kommer till slaktaren så gick vi förbi en bokhandel. Vi gick in för att kolla om dom har kartböcker som vi letat. Men visst, det fanns så då köpte vi det. Carina såg att dom sålde lotter till deras stora lotteri här. Vi har sagt tidigare år att vi borde köpa för det är stora pengar man kan vinna. Så nu är det spännande att följa dragningen och se om man kan köpa ett visum och slippa åka hem😉.

Slaktaren vi valde denna gång ligger ut mot Redwood skogen. Jättetrevligt slaktare som gärna talar om vad som är vad, vad som funkar på grillen. Även rekommendation på kryddning. Blir fler besök där.

Färdig shoppat? Nej då. Vi behöver lite färska bär. Inte det billigaste i affärerna. Men på vägen hem finns en bärodling, den kan vi testa. Men som har bara blåbär men vad tusan, det är gott det också. Självplock, kanske kan bli svårt för oss. Men inte då. Här växer blåbären på buskar i klasar. Inget krypande på backen utan jag stod upp och plockade medans Carina satt i sin rulle. Var riktigt trevligt faktiskt att plocka då.

Nu är det bara att hoppas att vädret håller sig. Solen skiner och det är behaglig temperatur. Metrologerna är inte bättre här än hemma för får dom bestämma skulle det ha regnat sedan julafton. Men vi klagar inte, det är perfekt nu som det är.

One comment on “Shopping, shopping, blåbär

Comments are closed.