Flen/Torshälla till Ngongotaha

Söndag: Resan börjat runt lunch genom att vi blir skjutsade upp till Arlanda. Skönt att checka in på hotell där då flyget går tidig förmiddag. Det känns som att allt är i ordning och nu är det bara att invänta flyget. Självklart ska vi fira att äntligen ska vi tillbaka dit vi trivs så bra. Kvällsmaten intar vi på O’Laryes, gått, dyrt men jättetråkig personal. Vi får veta att flyget är försenat en timme. Spelar ingen roll när vi ändå ska vänta 12h i Singapore

Måndag: Vi vaknar och käkar frukost på hotellet. Är ju ingen frukostmänniska så det blir inte mycket. Sen iväg för incheckning. Rullstolen har två batterier varav det ena nu är packat som handbagage.

Vi var väl förberedda för lite frågor vi incheckningen. Lithiumbatterier är inget man gillar på flygbolag. Men gram med utskrifter av konversation med Singapore Airlines i Köpenhamn och papper på Eloflex testrapport. Alla nöjda och glada så vi checkar in rullen som specialbagage.

Det flyter på rätt bra och efter en stund så sitter vi på planet. Måste ge en eloge till flygbolagen för passagerare med rullstol. Lite VIP hantering så man går förbi de vanliga köerna. Detta tack vare att man har assistans då vi i detta fall har lånat ett rullstol och en person som hjälper till och skjutsar runt. Det är en tjänst som flygplatsen tillhandahåller utan kostnad. Har funkat jättebra under våra resor.

Regnigt Arlanda
Kyligt Moskva

Vi flyger med en Airbus A-350 som är en ganska stor maskin. Det är långt ifrån fullt på planet från Arlanda. För att fylla planet bättre så är det en kort mellanlandning i Moskva. Där är det lite kallare än i Sverige med -5 istället för +5. Alla ska lämna planet för att ta sig igenom säkerhetskontrollen. Lite av ett skämt då det verkar vara mest för att massa ryssar ska få visa upp sina sura miner.

Efter 10h i luften så hamnar vi tillslut i Singapore. Har är det allt annat än minusgrader och snö. Här har vi att vänta i 12h på att flyga sista sträckan. Vi får då reda på att det flyget är försenat en timme. De kom inte iväg i tid från Auckland pga vädret där. Den rullstol som vi har där är inte senaste modell precis. En sak vi tänkt göra var att äta Belgisk våffla med chokladglass. Men det stället var utanför transithallen. Blir lite extra krångel att gå ut och sedan in igen. Vi har ju handbagaget och sedan en lite besvärlig rullstol.

Det är stor flygplats, mycket stor här i Singapore. Så vi fick åka “bil” till vår gate. Säkert en transport på ett par kilometer. Även här så blev det snack i säkerhetskontrollen angående batterier. Men med vårat förarbete så gick det bra även den här gången. Skönt. Hoppas nu bara att dom varit försiktiga med rullen.

read more

Singapore Airport, Changi

Så sitter vi här Carina och jag på att sista etappen till Auckland ska börja. 12h väntan är inte speciellt roligt när man varit mer eller mindre vaken i 24h. 

Första stopp var i Moskva. Ett kort stopp på 90 minuter ungefär. Är en rätt stor maskin som vi flyger, en Airbus A350. Bra service på Singapore Airlines. 

Lång flygning till Singapore. Här skiner solen och är varmt. Redan 25 klockan 7 på morgonen. Men vi är trött och den långa väntan gör inte saken bättre.

Man får trösta sig med att vi kommit lite drygt halvvägs och sen är vi framme i Auckland. Det har vi väntat på sedan januari när vi kom hem efter förra resan. 

I Auckland ska vi träffa Bev och Greame en stund på flygplatsen. Sen hämtar vi bilen och åker till vårt mål, Rotorua. Ska bli så skönt att komma fram. Vi behöver vila ett par dagar nu. 

Arlanda

Incheckade på hotellet. Vi har även hunnit äta lite gott på O’Lareys. En och annan öl att skölja ner maten med går åt. Även julkort är postade till NZ bekanta.

För att få tiden att gå inmundigar Vi lite bubbel. Smakar gott och är även lite tradition.

Nu är det bara att i tur och ordning göra följande

  1. Sova
  2. Äta frukost
  3. Checka in bagage och oss själva
  4. Checka in specialbagage, elrullstolen
  5. Lufsa runt i terminal 5
  6. Gå ombord planet, Airbus A350
  7. Kort mellanlandning i Moskva
  8. Landa i Singapore

Då har vi i alla fall kommit halvvägs. 

Lite annat väder

Om man bara jämför väder så ser man var man ska vara. Och snart är vi där. 😁🇳🇿 Ska bli så skönt att komma iväg och ladda batterierna. 

Nu är det riktigt nära

Nu är det inte många timmar kvar tills årets resa börjar. Egentligen firade vi inte att vi sak åka utan att jag har tagit pension. Mycket god mat på Kin Kitchen.

Vi ska nu bara plocka runt lite i våra resväskor för bra vikter, Vidare så att vi har saker som är bra att ha i handbagaget. En slutlig kontroll också att vi har det vi ska ha och behöver. Allt onödigt kan vi ta bort.

Dagen i övrigt har varit att säga hejdå till personalen på Volvo Parts i Flen där jag varit i 18 månader. Avslut på dagen blev hos mina chefer och kollegor i Eskilstuna. Det har varit en rolig tid och ett bra avslut på arbetslivet.

Om två dygn är vi på Arlanda. Sen är det incheckning och gå ombord planet för transport till Auckland.