Drömma, det är väl ok

Vi har nu varit hemma i en månad. Redan innan vi kom hem så pratade vi om att åka tillbaka. Vi har några plastlådor hos Bev och Greame i Auckland. Så redan där fanns tanken om att komma tillbaka.

Vi båda mår bra av att vara i Nya Zealand. Allt känns enklare, inga måsten. Gör att vi med våra diagnoser mår bra. Så nu med den nyutnämnda reseledaren Carina så är planen så här.

  • Flyg med Singapore Air
  • Hyra ett hus utanför Rotorua
  • Hyra en lite större bil

Vi flög med Singapore nu senast. Det funkade rätt bra. Det som var lite knepigt var säkerhetskontrollen i Moskva. Men det är väl att acceptera. Att hyra ett hus är mycket billigare än att ha en husbil. Husbilen fungerade inte så bra som första gången. Dels var den mindre men vi också lite sämre. Med att ha en bil så kan vi enkelt och snabbt ta oss til andra platser. Är det längre så finns B&B och motell att sova över i.

Carina är jätteduktig på att hitta saker på internet. Hon har bland annat redan kontakt med de som äger huset vi är intresserade av. Hon har även luskat ut var det ligger mer exakt.

Om allt går enligt plan (och det gör det väl) så ska vi vara borta i 10 veckor. Genom att i har hus kommer vi att vara mindre på resande fot. Men vi kommer att åka hit och dit ändå. Kommer att bli snabbare transporter då vi har en vanlig bil. Kommer säkert att bli turer till Wellington, New Plymouth och massa andra platser.

Allt detta är ännu så länge en dröm och önskan. Men jag tror att det inom snar framtid är verklighet. Det gäller att passa på medans vi kan.

7 comments on “Drömma, det är väl ok

  1. Can’t wait to have you back again 🙂 Where is the house you are thinking of renting located? Hope you are both well and that you are coping well with the colde, maybe you are seeing the first signs of spring by now.

    • It’s located just outside of Rotorua. Carina knows more about it. You have terrible weather we’ve seen. Lots of Rain. We have now -10C and some snow. Can’t wait to go back.

      • Yes this has been a crazy summer weatherwise and it doesn’t look like we will get an indian summer to make up for it. -10C can’t even imagine how cold that is, hope your spring arrrives soon and brings warmer temperatures. I’ve spent the last few days stacking firewood for winter.

    • The house is located north of Rotorua on Central Rd, Awahou.
      Spring seems far away but only 280 days left to next NZ take off (if everything goes as plan, next week when everything is booked we will know).

  2. Yay, Central Rd, Awahou is nice and close to us. Can’t wait to see you again and 280 days will pass very quickly. Hope you are both well 🙂

  3. Jag blir jätteglad när jag läser ditt inlägg Leif. Lycklig över att ni förverkligar era drömmar. Precis som man ska göra. Leva livet fullt ut.
    Carina är ju en planerare av rang så hon fixar och trixar nog så alla pusselbitar faller på plats. Klokt att vara ute i väldigt god tid för annars kanske man inte har så mycket att välja på om man kommer i sista minuten.
    HEJA ER!
    Jättekram till hela högen.

Comments are closed.