Ny resa, nytt försök

Inför förra årets resa så skaffade vi en bok som vi skulle skriva. Den skulle innehålla bilder och text från resan. Tanken var att vi skulle skriva i den vartefter resan gick. Men men, det blir inte alltid som man tänkt 😥

Tekniknördar som vi bägge är så skaffas lite teknisk utrustning till det mesta ibland. För utskrifter så har vi en liten Sprocket skrivare från HP. Mycket enkel att använda och kan ta emot utskrifter från telefon, padda och dator. Inga jättestora bilder men i färg och passar perfekt till boken.

Inför den här resan så har vi skaffat en ny bok att skriva i. Nu kommer inte jag att skriva i den utan det blir allt Carina som får göra det. Om jag skulle skriva så bli oläsligt. Hur som helst så ska vi pusha varandra så att det blir skrivet den hör gången. Man kan alltid ta lite texter från det som vi bloggar ifall idéerna tryter.

Men det har hänt mer än så.

Vi tog en tur till Redwood skogen. Vi har varit där tidigare men det är svalt och skönt i skogens lugna miljö. Men den här gången tog vi lite sats och gick en runda på ca 2km. Allt utmärkt och gångarna är iordninggjorda. På grund av allt regnande så var den första delen vi gick ganska påverkad av allt vatten som runnit. Mycket sand och grus saknades så lite besvärligt var det allt.

Men Carina rullade på i sin rulle och det fungerade riktigt bra. Var en lagom lång promenad vi gjorde. På bilden kan tyckas att det är flackt och det var det där. Fanns många uppför och nerförsbackar att hantera. Men allt gick bra.

Hungriga vände vi tillbaka mot Rototua. Finns en PitaPit precis i närheten. Vi har testat tidigare så vi hade en lite förståelse hur det funkar. Men den här var jättegod. Nyttigt och fräsch. ”Roast Lamb” med lite grönsaker och tzatziki sås i ett pita bröd. Jättegott🌮 

Efter det så vände vi igen. Denna gång till gröna och blå sjöarna. Vi skulle förbi som så vi kom till Lake Tarawera. Där brukar fotografen Mark Smith hålla till ibland. Han visar ofta mycket fina bilder på Facebook och han är från Rotorua. Vi kollade in lite bryggor som kan vara bra att veta inför en eventuell kommande kvälls/nattfotografering.

Och slutligen lite skvaller. Bugge och syrran har nu lämnat Doha för några timmar sedan. De har en bit kvar till Auckland för att slutligen hamna i Christchurst. Ska bli kul att träffa dom för att höra vad dom tycker om Nya Zeeland.

Dagen inte slut ännu men det har varit så varmt att nu får det allt bli lite vila.😴