L&P, inte bara en dryck

Inte något på agendan för dagen egentligen. Vi bestämde oss för att ta en liten tur till Paeroa. Kollade olika vägar och det skulle inte ta så lång tid. GPS i bilen finns så det här skulle gå galant. Men den GPS’en är inte den smartaste i historien. Vi kom efter någon timme till Tauranga. Där var vi också förra året så vi kände lite igen oss. Vi kollade in Mills Winery men det var bokat för ett privat arrangemang. Så vi åkte vidare. Någon gång måste vi komma till Paeroa.

Lite hungriga började vi titta efter matställen efter vägen. Då dyker en pizza/pub/restaurang upp. Ser nästan stängt ut men ett par bilar på parkeringen finns. Jodå, det är öppet. Kollar meny och vi bestämmer oss för lunch.

Fish and chips skulle vara gott och Carina tog en Nachos. Och visst var det gott. Mätta och belåtna fortsatte vi sedan färden.

Äntligen kom vi till vårat mål för dagen, Paeroa. Ingen speciellt ort egentligen med världsberömda i hela Nya Zeeland för sin dryck, L&P, Lemon and Paeroa. Den är jättegod och dricks överallt.  Vi hamnade på L&P Café där vi köpte glass. Naturligtvis med L&P smak 😉. Så träffade vi Konrad Barbaren igen. Vi har inte sett honom sedan förra året. Men han dyker nog upp igen.. Det brukar vara så.

I år har vi haft problem med tekniken. Vi har två stycken kameror som vi sätter på framrutan för att filma medans vi åker. Bägge två har bara spelat in en lite stund för att sedan vägra hantera minneskortet. Får skaffa ny SD-kort att prova med.

Vidare har GPS-loggen strulat. Glapp så vi kan inte läsa på displayen var vi är och så. Det spelar in som den ska förutom idag då den också tyckte att det SD-kortet inte funkade. Efter en massa bråkande så börjar det funka. Men vi hade åkt långt innan vi upptäckte problem med kortet.

Men vi hade en bra dag och fick se många nya vyer och platser. Vädret har skiftat från duggregn till ordentligt regnande. I Paeroa så var solen framme och riktigt varmt. Nu på kvällningen är det uppehåll och sprickor i molntäcket.

One comment on “L&P, inte bara en dryck

  1. GPS i all ära men jag föredrar gammal hederlig vägkarta på papper. Dom förstår jag mig på. Christian hade en GPS som visade vägen ut i spenaten mellan varven.
    Huvudsaken är att ni har varandra och ni får väl åka lite på känn ibland.
    Kram kram

Comments are closed.