Lite rekande

Som vanligt en avslappnad dag i vårt lilla hus. Så skönt att inte ha några speciella måsten att göra. Vi gjorde inget speciellt när vi tänkte oss att åka iväg och ta en fika. Iväg vi for till Agrodome, dom kanske har fika. Det fanns men även ett par shoppar med fårskinn. Carina är intresserad av en fårskinnsfäll till sin moppe bla. Många fina saker hade dom och vi har dom i åtanke ifall beslut fattas att köpa.

Sen så tänkte jag bara kolla lite inför en kommande filmning. Så vi åkte mot Rotorua för den kollen. Men det finns ett vinprovarställe vid SkyLine som vi kunde kolla upp. Men då måste man åka upp för kabinbanan och det ville vi inte nu.

Vidare mot mitt mål för att kolla inför filmningen. Visst ja, där har vi slaktaren och bageriet. Så vi svängde in där för att kolla läget. Vi köpte lite bröd och en pizza som så jättegod ut och några pajer. Vidare till slaktaren med det var rätt tomt i hyllorna. Vi kom nog kanske lite sent på dagen. Men vi köpte av hans korvar som han gör själv. Ska bli gott att prova.

Sist men inte minst så gick vi in på vad som kan jämföras med Systembolaget. Hör finns sprit att köpa. Sprit finns i livsmedelsbutikerna, bara vin och öl. Inte speciellt billigt och kan tom vara dyrare än i livsmedelsaffärerna.  Finns lite som vi kollade igenom inför kommande helger. En liten låda med vad som jag gissar påminner om ICE hemma. Man måste väl kolla lite och testa utbudet 😋.

Det kan bli en liten tur ner till byn under kvällen eller tidigt i morgon bitti. Ett av bensinbolagen har sänkt priset med 20¢ vilket motsvarar ungefär 1:30 SEK. Det kan vara något för våra snikna bensinbolag i Sverige.