Vad gör man nu då?

Gränser stängs snart i alla länder för att försöka begränsa spridningen av Coronaviruset (COVIID-19). Vi som precis skulle boka allt för nästa resa till Nya Zeeland. Men det var bara att lägga ner det.

För att inte fullständigt bryta ihop så kollar vi i alla fall in lite ställen som man kan bo på. Carina hittar i vanlig ordning riktigt fina små hus och även ganska billiga. Vid kontakt med värden så visar det sig att ett favoritställe inte hyrs ut längre. Man undrar då varför dom inte plockar bort det.

Men man kan kanske göra lite ändring i planerna. Södra ön vill vi åka lite på för det har vi inte gjort så mycket. Det var 2016 som det blev en vecka där i husbil. Vi har ju en plan på husbil i ungefär tre veckor och sedan hyra hus resten av tiden. Så om vi nu har husbil först på södra ön därefter kan vi ju flyga upp till norra ön och kanske bo på samma ställa som 2018-2019.

Att flyga från Christchurch till Auckland är billigt. Hyra bil verkar vara mycket billigare i Auckland än Rotorua. Det tar bara ett par timmar att köra från Auckland i alla fall. Vi kan därifrån ta dagsturer lite hit och dit. Om vi åker längre så finns det alltid något motell man kan hyra rum för natten.

Åka vill vi men när kan det bli? Osäkerheten är stor i hela världen och det finns dom som säger att det kan vara så här i något år i alla fall. Vi hoppas att så inte är fallet utan vi kan komma iväg i slutet är året. Om inte så får det bli nästa år. Bara att hoppas att ekonomierna inte fullständigt havererar så att man göra sådana här resor i framtiden.