Eloflex på reparation igen

Vi började med att åka till Västerås för att kontrollera att ett nackstöd skulle fungera på Eloflex. Verkade inte så tokigt så det köptes. Problemen med rullstolen kommer och går. I affären så fick jag ”reparera” två gånger. Inte speciellt lyckat då man måste ner på golvet och skruva på kablar. Från affären till bilen kanske det var 100m och stolen gick inte att köra in i bilen då felet uppstått igen. Så nu blev det en kontakt med Eloflex igen så dom får göra något för att stolen ska kunna användas.

Svar från Eloflex var att ringa dom. Sagt och gjort så gjorde jag det. Förklarade att antingen är motorn dålig eller styrenheten trasig. Stolen har skickats två gånger på reparation utan dom åtgärdat felet. Dom har även skickat en ny motor vi skulle prova, men det var fel modell. Vi åkte därför upp till Stockholm så dom kunde byta saker på plats. Joystick och kabel byttes då dom tyckte stolen betedde sig konstigt. Funktionen blev bättre och glada i hågen åkte vi hem. Vad händer? Felet kvarstår och stolen vägrar gå.

Provar lite olika varianter och hittar en work-a-round som är att koppla ur höger motor ett antal gånger. Då kan stolen fungera, men bara en kortare tid. Nu i Stockholm så slutade allt med att en ny motor kom på plats. Vi har kunnat start stolen och kört lite utan problem. Så det känns positivt. Men vi kommer att prova den dagligen för om en vecka måste den fungera felfritt annars kommer det att bli jättejobbigt. Men den historien kommer senare.

När vi ändå var i närheten om det Carina önskat åka till under flera år så blev jag lurad att åka dit. Vilken jättebyggnad. Vi var där för att äta lunch, vilken var jättegod. Efter lite mat så gick vi bara runt ett varv på plan 1. Hoppsan, där fanns Kjell&Co. Då kollade jag om det fanns ett verktyg jag behövde. Det fanns😁.

Det är gratis parkering i 2h så det är rätt smidigt. Bilen fotas vid in och utfart för registreringsskylt. Vi utfarten såg man på en bildskärm att det skulle betalas. Men vad tusan, vi har bara varit där i 2h. Men så var inte fallet, vi hade varit där i 2h och 1minut.